Helyi közélet

2011.07.20. 16:13

A megye nyomoz az éjjeli támadók után

Szikszó, Miskolc - Bizonyos köröknek nem tetszik a szikszói környezetvédő tevékenysége – kis híján agyonverték érte.

Szikszó, Miskolc - Bizonyos köröknek nem tetszik a szikszói környezetvédő tevékenysége – kis híján agyonverték érte.Otthonában törtek rá az éjszaka közepén, és kis híján agyonverték május közepén Kaposi Zoltán szikszói környezetvédelmi aktivistát, a helyi környezetvédelmi egyesület vezetőjét. Nem ez volt az első támadás, ami tevékenysége miatt érte, de kétségkívül ez volt a legsúlyosabb: korábban kétszer öntötték le az autóját valamilyen maró folyadékkal, aztán tavalyelőtt belőttek az ablakán, most viszont nyakszirtlebenyi koponyatöréssel és repesztett fejsebekkel lett gazdagabb. Amikor arról kérdeztük tegnap, hogy hogyan érzi magát, csak így válaszolt: „lassan újra látok és hallok is...”

Eljárás indult

Kaposi Zoltán megveretésnek ügyében az Encsi Rendőrkapitányságon indult súlyos testi sértés miatt eljárás, ám ez eddig nem vezetett eredményre. Bár mi úgy értesültünk, hogy az elkövetői kör kezd kirajzolódni, ám Kaposi Zoltán elmondása szerint eddig még ki sem hallgatták őt a rendőrök. Emiatt írt levelet a főkapitánynak, akitől épp a napokban kapott választ.

A Kaposi Zoltán ügyében folyó eljárást a főkapitányság nemrégiben magához rendelte, a hivatalos tájékoztatás szerint „célszerűségi okokból”, mert két évvel ezelőtt, amikor belőttek a férfi otthonának ablakán, az emberölés kísérletében indult eljárást is itt folytatták le. Az elkövető akkor nem került elő. Mint a környezetvédő elmondta, megveretése előtt egy szikszói gazdasági kör által okozott környezetkárosításra hívta fel a környezetvédelmi hatóságok figyelmét, és az ezzel kapcsolatos papírok tűntek el a házából akkor, amikor májusban ismeretlenek rátörtek, és olyan súlyosan bántalmazták – valószínűleg erre alkalmas „kéziszerszámokkal” –, hogy napokig kétséges volt, életben-marad-e egyáltalán.

Újabb vizsgálat

A helyi környezetvédelmi egyesület vezetője történtekről Illés Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkár is tájékoztatta. Levelére dr. Rácz András környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkár válaszolt Kaposi Zoltánnak. Pár szóban a támadás miatti együttérzéséről biztosította a környezetvédőt és jobbulást kívánt, majd arról tájékoztatta, hogy arra utasította a Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget, hogy újabb vizsgálatot folytasson le a szikszói gazdasági kör környezetkárosító tevékenységével kapcsolatban.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában