Helyi közélet

2011.06.22. 13:26

Új gépek és megnövelt dolgozói létszám az ózdi üzemben

<p>Ózd - 25,2 millió forintos támogatást nyert el a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett munkahely-teremtési célú pályázaton Eke István ózdi vállalkozó.</p>

A forrásnak köszönhetően a Volny József úti üzembe 6 új gépet telepítenek, és 12 fővel bővülhet a dolgozók létszáma.

Eke István 2000-ben családi házának alsó szintjén kezdte el vállalkozását, ma pedig egy közel 800 négyzetméter alapterületű üzemegységben 26 főt foglalkoztat. Minősített beszállítója a General Electric ózdi egységének, a most elnyert támogatással az alkatrészgyártásban rejlő lehetőségeket tudja tovább szélesíteni. A támogatási szerződés aláírásával Eke István vállalta, hogy két évig nem csökkenti az üzemben dolgozók létszámát.

„Olyan technológiai fejlesztést valósítunk meg a munkahely-teremtő beruházás kapcsán, amivel a megrendelőink, vevőink igényeit maximálisan ki fogjuk tudni használni mind minőségi, mind árpolitika szempontjából - mondta Eke István. Előtérbe helyezzük azt, hogy a régió legversenyképesebb beszállítója legyünk a régióban elhelyezkedő multinacionális megrendelőinknek.”

A kis- és középvállalkozásoknak van egy olyan része, amely tud és akar is fejleszteni – mondta a támogatási szerződés aláírását megelőzően dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Országos szinten 5 milliárd forint pályázati forrás állt a kkv szektor rendelkezésére, ennek negyede az észak-borsodi régióba érkezik.

„Számunkra nagyon lényeges kérdés az, hogy a leghátrányosabb helyzetű térségekben mi történik foglalkoztatás ügyében - jelentette ki  Dr. Czomba Sándor . Mi nagyon szeretnénk azt, hogy ha nem az embereket kellene több száz kilométert utaztatni egy jobb helyzetű régióba, hanem helyben találná meg ki-ki a boldogulás lehetőségét.”

Riz Gábor országgyűlési képviselő szerint a kohászat megszűnésével olyan sokk érte 20 évvel ezelőtt Ózd városát, amely még ma is érezteti hatását, ezért a fejleszteni szándékozó vállalkozóknak minden segítséget meg kell adni.

„Minden egyes darab létrejövő munkahelyért és minden egyes darab meglévő munkahelyért meg kell küzdenünk. Akik ott dolgoznak, azoknak pedig azért kell megküzdeniük, hogy azt a minőséget, amelyet a megrendelők elvárnak, produkálni tudják. - mondta Riz Gábor

75 pályázó

Borsod megyéből 75 pályázó kapott támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett munkahely-teremtési célú pályázaton.

„Az Ózd-Putnok kistérségben nyertes pályázók elsősorban fémipari tevékenységre vállalkoznak, de ezt kiegészítik az élelmiszeripari és a vendéglátó-ipari vállalkozások. - tudtuk meg Lórántné Orosz Edittől, a B-A-Z Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatójától”.

Ózd polgármestere szerint külön öröm, hogy a helyi vállalkozó egy évekig nem használt épületben hozott létre termelő üzemet, ahol szeptembertől az eddiginél 12 fővel több munkavállalót tud majd foglalkoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában