Helyi közélet

2011.06.28. 11:20

Szerdán Miskolcon is félpályás útlezárások

Miskolc - A  Független Rendőr Szakszervezet tiltakozik a bohócsapkára akasztott újabb csörgők ellen.

Miskolc - A  Független Rendőr Szakszervezet tiltakozik a bohócsapkára akasztott újabb csörgők ellen.

LIGA Szakszervezetek június 29-ére országos, ágazatokra kiterjedő sztrájkot hirdetett. A sztrájkban részt venni nem tudó szervezetek a Független Rendőr Szakszervezet koordinálása mellett országszerte forgalomlassítófélpályás útlezárásokat tartanak ezen a napon. Miskolcon a hármas főút két, városba bevezető szakaszát érinti azútlezárás, itt a buszközlekedésben késésekre lehet számítani.

Balázs Sándor alezredes, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) B.-A.-Z. megyei elnöke munkatársunk kérdésére elmondta: a sztrájktörvény a fegyvereres erő tagja számára nem biztosítja azokat a jogokat, amelyek más munkavállalók élvezhettek eddig, vagyis az érdekérvényesítés legkeményebb eszköze, a munkabeszüntetés lehetősége nem adott számukra, ezért kénytelenek más módon felhívni a figyelmet a problémáikra, amelyek az elnök álláspontja szerint minden munkavállaló gondjává válhatnak, ha nem sikerül a kormány döntései ellen hatásosan fellépni.

A sztrájkkal és a félpályás útlezárással azt akarják elérni a LIGA Szakszervezetek, hogy a kormány ne módosíthassa egyoldalúan a Munka törvénykönyvét, a nyugdíjkorhatárokat, és ne szüntesse meg az Országos Érdekegyeztető Tanácsot. A tiltakozók elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány az érdekeltekkel való egyeztetés nélkül dönt a munka világát érintő kérdésekben úgy, hogy döntései a munkavállalók számára kifejezetten hátrányosak.

Balázs Sándor arra a kérdésünkre, hogy nem tart-e attól az FRSZ, hogy a félpályás útlezárásokkal okozott kellemetlenségek miatt elfordul tőlük a közvélemény, azt felelte: az útlezárás célja nem az, hogy az utazók, közlekedők életét megkeserítsék, hanem hogy tiltakozzanak az ellen, hogy a kormány újabb csörgőket akasszon a bohócsipkájukra, és hogy felhívják a figyelmet rá: ami most a fegyveres testületek tagjaival megtörténik, az holnap bárkivel megeshet.

ÉM-SZP


Miskolc - Útlezárás lassítja a forgalmat június 29-én 7 órától június 30-án 7 óráig.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában