Helyi közélet

2011.06.07. 14:02

Nyugaton és Közel-Keleten ad el pénzügyi megoldásokat az IND

<p>Budapest (MTI) - Nyugat-Európára és Közel-Keletre koncentrál a pénzügyi informatikai megoldásokat fejlesztő és szállító magyar tulajdonú IND Group, a társaság a tavalyi 2,8 milliárd forint után az idén több mint 3 milliárd forint bevételt szeretne elérni csoportszinten.</p>

Vinnai Balázs, a csoport ügyvezető igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a mintegy 180 fős cég konszolidált kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye tavaly 1,5 millió euró, mintegy 430 millió forint volt.

A csoport Magyarország mellett több országban is működtet irodát, így Szlovákiában, Romániában, Lengyelországban, Németországban, míg Horvátországban, az Egyesült Királyságban, a Közel Keleten, Irakban, Ukrajnában és Oroszországban partnerekkel dolgoznak. Ez utóbbi országokban a licenceket adják el a partnereken keresztül és a megoldások bevezetésében vesznek részt.

Az ügyvezető elmondta, a régióból kilépve Nyugat-Európára koncentrálnak, mert a termékeik nemzetközi szinten is versenyképesek, s az ügyfélelvárások mindenütt hasonlóak, ha nem egyformák. Az orientáció másik fontos oka, hogy a több országban is jelenlévő bankok esetében fejlesztések többnyire az irányítói központokban dőlnek el.

Hozzátette, jó példa erre az a megbízás, amit az IND nemzetközi versenyben nyert el a Raiffeisen Banktól egy fiatal, on-line nemzedéknek szánt internetes banki megoldással. Az eseményen bemutatott oldal mutatja az utolsó belépést, személyesen üdvözli a felhasználót, s lehetővé teszi például a saját gyorsmenüpontok kialakítását. Az oldal fő funkciója nem betétgyűjtés, hanem a teljes szolgáltatási skála nyújtása, így például on-line lehet számlát nyitni a felületen.

A megbízás összegéről Vinnai Balázs nem nyilatkozott, csak annyit közölt, ez volt eddig a legnagyobb csoportszintű megbízásuk. A megoldás Szlovákiában már működik, de bevezetik Csehországban, Romániában és Magyarországon is.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában