Helyi közélet

2011.06.25. 18:16

Nézőpont: Elírás

<p>Megnyílt a sátoraljaújhelyi „gyaloghatár” a gépjárművek előtt is pénteken. Azt mondta az ünnepségen az államtitkár, azért kellett erre hét évig várni, mert az államközi szerződésben ez korábban egy félrefordítás, vagy elírás miatt gyalogos hídként szerepelt.<strong> Bánhegyi Gábor jegyzete</strong></p>

Most ne menjünk abba bele, hogy a félrefordító és/vagy elíró a jól végzett munka tudatában tért-e annak idején nyugovóra, amikor félrefordított vagy elírt, olyan régen volt már az, amikor ez történhetett. Mindenesetre innentől kezdve az a határátkelő, amely egészen a nyolcvanas évek közepéig az egyetlen hivatalos újhelyi határátkelő volt, amelyet gépjárművek és kamionok is használtak, államközileg is gyalogos híd lett. Ha pedig az árkusban az áll, hogy a ló kétlábú állat, akkor nem a félrefordító/elíró a hibás, hanem a jószág. Tessék azt szépen két lábra állítani és úgy közlekedni vele, vagy tetszés szerinti két végtagot eltávolítani. Mert rendnek kell lenni.

A gyalogos híd azonban hét év huzavona, papírtologatások, tárgyalások, parlamenti viták, módosított államközi szerződéseknek köszönhetően ismét közúti híd. Alig került pármillióba, hogy ahol az, ami, ott az, ami.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában