Helyi közélet

2011.06.16. 13:22

Nézőpont: Alma mater

<p><em>Egy iskola több, mint egy hely, ahol tanítanak az embernek ezt-azt</em>.<strong> Szendrei Péter jegyzete.</strong></p>

Eleinte nem éreztem jól magam a gimnáziumban. Alig 14 évesen kerültem oda, kollégiumba nem vettek fel, így egy agg orosztanárnál laktam albérletben az egyik osztálytársammal, aki mindent megtett azért, hogy az ember ne kedvelhesse. (Például Fenyő Mikire rokizott – amikor addig a leglágyabb együttes, aminek számait hajlandó voltam meghallgatni, a Motörhead volt.) A gimi se tetszett; nagy volt, személytelen, az aulában meg egy büdös nagy, molyrágta bundájú medve vicsorgott. Míg engem mindenki ismert az ott tanító nagybátyám miatt – és vizslatta minden lépésemet – addig nekem nem volt egyetlen barátom sem.

Aztán lett egy, kettő, sok, összehaverkodtam az idősebbekkel, akiktől mindenki tiltott, mert hosszú hajuk volt, bagóztak, csajoztak és MZ-vel jártak. Szövetségek, barátságok, szerelmek köttettek. Közben pedig a nyámnyila falusi gyerekből felnőtté értem, Bakajsza tanár úr keze alatt megtanultam megbecsülni az írott szót, Nehéz Rudi pedig a matek sűrűjébe vitt be. Mindenkitől kaptam valamit, apró darabkákat, amitől ma én vagyok én. Ha akkor nem a Bessibe járok, ma más ember lennék.

Innen tudom: egy iskola több, mint egy hely, ahol tanítanak az embernek ezt-azt.


Kurityán, Zádorfalva - Kurityánban úgy vélik, az ő nyakukba varrták a gondjaikat a zádorfalvaiak.

Miskolc - Megkezdődött a vakáció, lezárult a 2010/2011-es tanév. De milyen is volt?

Alapgond, hogy most kezdődött nyári szünet, ami jóval hosszabb, mint akár a két szülő együttes szabadsága. Pap Gyula jegyzete.

Miskolc - Sport, kaland, nyelvi, hagyományőrző, fantázia, főzőcske. Csak néhány a nyári táborok kínálatából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában