Helyi közélet

2011.06.03. 14:48

Nem küldték közmunkára, főleg nem a patológiára

<p>Miskolc -&nbsp;A hír igaz, csak nem a patológián és nem közmunkát kapott a miskolci nő...</p>

A patológiára küldték közmunkára a miskolci Kolozsi Juditot – erről szóltak az országos hírek. Utánajártunk, és a régi vicc jutott eszünkbe: a hír igaz, csak egészen másképp. Az érintett kérte is, hogy tisztázzuk a helyzetét, hiszen számára is kellemetlen, hogy valótlanságok jelentek meg az ügyről. Nem közvetítették ki ugyanis közmunkásként a proszektúrára, csupán adminisztrációs hiba történt.

Kolozsi Judit 55 éves és négy éve keres munkát. Felsőfokú végzettsége van, ennek ellenére évek óta nem alkalmazzák sehol. Gondolta, rendszeres szociális segélyt kér az önkormányzattól. Meg is kapta az erről szóló határozatot, melyben a családsegítő szolgálatot jelölték meg együttműködő szervnek. A pénzt azonban május elején még nem folyósították, ezért a hivatal egészségügyi- és szociális osztályára ment reklamálni. Ott az ügyintéző nyomtatott egy másik határozatot, amelyre – tévedésből – a patológiai osztályt jelölte meg együttműködő szervként...(Mint megtudtuk: az osztály, amelyről e dokumentum az ügyfélhez került, kezeli a köztemetéseket is, így fordulhatott elő ez az adminisztrációs hiba.) Kolozsi Judit azt is elmondta: mivel 55 éves, már nem is küldik közmunkára, ezért is tévesek a hírek, amelyek róla szóltak. 

Hullamosó nincs

Az Észak-Magyarország megkereste a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. is, amely a Munkaügyi Központ által kiközvetített munkavállalókat (bérpótló juttatásra jogosultakat) alkalmazza 4 órás munkaidőben maximum 4 hónap időtartamig. Arra voltunk kíváncsiak, milyen lehetőségek vannak közmunkára. Perecsenyi Attila ügyvezetőtől megtudtuk: június 15- augusztus 15. között szemétgyűjtő, utcaseprő, festő, lakatos, burkoló, asztalos, kőműves munkára tudják alkalmazni a jelentkezőket. Hozzátette: ha valaki nem vállalja el ezeket, megvonják a bérpótló juttatását.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában