Helyi közélet

2011.06.30. 20:15

Nem a lassulásban mérték az eredményt

Miskolc - Balázs Sándor: A megnyirbált szakszervezeti jogokért demonstráltunk, nem a kiváltságokért.

Miskolc - Balázs Sándor: A megnyirbált szakszervezeti jogokért demonstráltunk, nem a kiváltságokért.Sikeresnek nevezte a szerda reggel hét órától csütörtök reggelig tartó félpályás forgalomlassító akciót Balázs Sándor alezredes, a demonstrációt szervező Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) B.-A.-Z. megyei elnöke, legalábbis abból a szempontból mindenképpen az volt, hogy kiderült, a civil szakszervezetek szolidárisak velük.

„Hogy eredményes volt-e?

Nem nevezném annak, hiszen Szijjártó úr azt mondta, meg kell gondolni, helyes módja volt-e a vélemény-kifejezésnek, hogy akadályoztuk azokat az embereket, akik munkába akarnak jutni. Ebből az látszik, hogy a kormány még mindig azt akarja elhitetni a társadalommal, hogy itt néhány olyan emberről tiltakozásáról van szó, akik meg akarják őrizni a kiváltságaikat és nem akarnak dolgozni, holott mi a munkavállalói, szakszervezeti jogok megnyirbálására kívántuk felhívni a figyelmet.”, mondta Balázs Sándor.

Az alezredes elmondta még: azt tapasztalták, hogy az elhaladó autókban ülők döntő többsége tudja, hogy értük is kiállt az FRSZ, mert a legtöbben integettek, és kitartásra buzdították a demonstrálókat.

Balázs Sándortól úgy tudjuk, a megye négy helyszínén tartott forgalomlassításban több százan vettek részt, egy-egy helyen 40-50 ember – ki hosszabb, ki rövidebb ideig – és 8-25-30 kocsi volt jelen folyamatosan.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában