Helyi közélet

2011.06.25. 15:28

MSZP: Keresetnövekedés, keveseknek

<p>Miskolc -&nbsp;A magasabb keresetűek jobban jártak, és nem csak ilyen szerény mértékben.</p>

Többek között a kormány által bejelentett 1,4 százalékos reálkereset növekedésről beszélt Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke pénteken Miskolcon. Elmondta, ha igaz is az első negyedéves adat a statisztikákból az is kiderül, hogy ebből a keresetnövekedésből mintegy 3,5 millió munkavállaló kimaradt - nekik csökkent a jövedelmük – igaz, mintegy 300 ezren az amúgy is magasabb keresetűek közül jobban jártak, és nem csak ilyen szerény mértékben.

Elemezte még az államadósságok összetételét és kijelentette: míg például a Horn-kormány idején a költségvetési kiadások visszafogásával sikerült jelentősen csökkenteni a terhet, most az emberektől vonnak el forrásokat erre a célra. A tervezett közmunka program a munkatáborokat juttatta eszébe. A program szerint lakóhelyüktől távol, rendvédelmi felügyelettel havi 20 ezer forintért dolgozhatnának napi 4 órában a közmunkások – foglalta össze aggályait a pártelnök.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában