Helyi közélet

2011.06.24. 09:58

Júliusi szemétszüret Szikszón

<p>Szikszó - Nyári szemétszüretet tartanak Szikszón júliusban az utcamenedzseri program keretében.</p>

Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere arról beszélt, ez a rendezvény lesz a  program első akciója a városért.

Még júniusban indította útjára az úgynevezett utcamenedzseri projektet  Szikszó Önkormányzata azzal a céllal, hogy a városban lévő 99 utcában közvetlen kapcsolattartón keresztül kommunikáljanak a városlakókkal, adjanak tájékoztatást Szikszó folyamatban lévő, tervezett beruházásairól , eseményeiről. A transzparencia mellett cél volt az is, hogy a szikszóik az utcamenedzsereken keresztül formálhassák a város jövőjét.

Az első fórumon kiderült : az emberek önkéntes munkával szívesen vennének  részt a város , a környezet szépítésében, gondozásában.  Így a júliust a takarítás, a rendrakás és a virágosítás  jegyében töltik Szikszón.

Takács Lászlóné arról beszélt, a  családok a saját utcamenedzserüknél igényelhetik azokat a zsákokat, amelybe júliusban gyűjtik majd az utcájukban található szemetet. Ezekbe a zsákokba helyezheti majd el mindenki az akció során összegyűjtött szemetet, fűmaradékot, gyomnövényt, amely nem fér a  gyűjtőládájába.

Júliusban lomtalanítási akciót is szerveznek a szolgáltató Cirkont Zrt közreműködésével, amely  ingyenes a lakosság számára.  A tavalyi árvíz után nagy sok portán még midig őriznek az árvíz során használhatatlanná vált tárgyakat. Főleg az időseknél, az autóval nem rendelkező családoknál gond az elszállítás, amelyre megoldást kínál ez a lomtalanítási akció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában