Helyi közélet

2011.06.29. 11:58

Hova tűntek a padok a Hősök teréről?

Miskolc - Nincs pad a miskolci Hősök terén, illetve van, csak kettő...

Miskolc - Nincs pad a miskolci Hősök terén, illetve van, csak kettő...

Miért tűntek el a padok a Hősök teréről – kérdezte egyik olvasónk. A válasz: mert szétverték azokat. Az elmúlt héten rongálták meg ezeket az ülőalkalmatosságokat, ezért a Miskolci Városgazda Kft. bevitette a padokat javításra. A két nagyobb már visszakerült a térre, de három még javításra vár. A vandálok a közelben lévő KRESZ táblát is megrongálták. A padok javítása, darabonként, 20 ezer forintjába kerül a városnak.

Gyakori a rongálás

Azt is megtudtuk: gyakori a rongálás a város közterein, de szerencsére nem ilyen mértékű, mint a Hősök terén történt padrongálás.

Látták-e a belvárosi térfigyelő-kamerák az esetet? Kovács László Csaba, a közterület-felügyelet vezetője elmondta: az eset május végén történhetett, a kollégái keresik a felvételeken, hogy láthatók-e az elkövetők, illetve, hogy az eset rögzítve lett-e. Azt is megtudtuk tőle, hogy a Földes Ferenc Gimnázium és a Berzeviczy Szakközépiskola épületén van két kamera, amelyek a Hősök terét is figyelik, de ahol a rongálás történt, az pont egy rosszul belátható terület.

ÉM-NSZR

Miskolctapolca - Az egykor szebb időket is élt strand Miskolctapolcán most romokban hever.

Tipikusan magyar történet a Barlangfürdőé. Minden adott, hogy Európa hírű és vonzású turisztikai célpont lehessen, mégsem az. Miskolc számára óriási szerencse, hogy van egy Barlangfürdője, de ez a mai napig csak többé-kevésbé kiaknázott adottság, és ezen nem segít az sem hogy, a Barlangfürdő régi önmagához képest jelentősen megújult. Kiss László jegyzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában