Helyi közélet

2011.06.23. 11:44

Hagyományőrzők jubileuma Domaházán

<p>&nbsp;Ózd, Domaháza - Fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából ünnepi jubileumi műsort rendezett a Domaházi Hagyományőrző Egyesület a község Művelődési Házában,ahol több vendégegyüttes is színpadra lépett.</p>

A fellépők az Ózdi Néptánc Egyesület, Ózdi Vadszilvák Gyermektánc Csoport, Upponyi Asszonykórus, Rimaszombati Új Gömör Táncegyüttes, Gesztetei Asszonykórus, Hangonyi Napraforgó Tánccsoport, Mezőkövesdi Matyó Néptánc Együttes és a Ceredi Asszonykórus voltak.

A Domaházi Hagyományőrző Együttes 1971-ben jött létre Elek Menyhért pedagógus vezetésével. Fő célként népdalok, néptáncok, népszokások megőrzését, színpadra állítását tűzték ki - eredményesen. 1999 óta önálló egyesületként működnek. Az eltelt évtizedek alatt  hat alkalommal értek el kiváló minősítést, 1978-ban Nívódíjat kaptak, majd Arany páva díjat, Kiváló Együttes címet és lehetne tovább sorolni a számos elismerést.

A jubileum alkalmából Elek Menyhért könyvet is írt az együttes történetéről, 126 képpel illusztrálva „Domaházi torony de messzire látszik” címmel.

- Kerékgyártó Mihály -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában