Helyi közélet

2011.06.26. 11:53

Farkas Bertalan a Fux Kupán

<p>Miskolc - A hét végén a Miskolci Egyetem sporttelepe adott otthont a III. Fux Kupa országos&nbsp;veterán teniszversenynek, amelyen népes mezőny küzdött a helyezésekért.</p>

 

A három napos viadalon számos neves játékos lépett pályára és vendég is megjelent. Utóbbiak között volt Farkas Bertalan kutatóűrhajós, hazánk első és idáig egyetlen embere, aki a világűrben járt. A sportberkekben is csak Berciként tisztelt és szeretett híres honfitársunk meleg szavakkal beszélt a sportról, a testkultúra különböző ágaihoz fűződő viszonyáról és titkait is felfedte. Elmondta, hogy imádja a teniszt és ezt a „szerelmét” soha nem fogja elhagyni. Közölte azt is, hogy nagyon kedveli a téli sportokat, s a havas hónapokban űzhetű műfajok közül – stilszerűen – a sírepülést szereti a legjobban.

A híres tábornok a Fux Kupa főhadiszállásán, a City Hotelben adott interjújában a fiataloknak is tanácsokkal szolgált:

– Szeressék a sportot, hiszen a sport maga az élet! Egészséges csak akkor lesz az ember, ha naponta hódol szenvedélyének, ha foglalkozik a testével, ha karbantartja izmait.

- ÉM-KT - 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában