Helyi közélet

2011.06.12. 13:27

Egymásra talál hang, szín, ritmus, és érzés...

<p>"Hommage a Liszt" címmel nyílt Pajor Ildikó kiállítása a Herman Ottó Múzeumban.</p>

„A nyolcvanas évektől kezdve foglalkozom Liszt- és Bartók zenéje inspirálta képek készítésével” – mondta Pajor Ildikó festőművész, amikor a „Hommage a Liszt” című kiállítás keletkezéséről érdeklődtünk.

– Rengeteget köszönhettem és köszönhetek tulajdonképpen a mai napig Cziffra György zongoraművésznek, hiszen a ’80-as évek elején az ő ösztöndíja nyitotta meg Európát a számomra. Számtalan zene- és képzőművész pályáját indította el abban az időben, amiért örökre hálás leszek neki. Tulajdonképpen a kiállítást az ő emlékének ajánlom.

A képeimen a hangok, a ritmusok és a színek találnak egymásra, mindazok az érzések jelennek meg, amelyek Liszt muzsikáját hallgatva megfogtak. Nagyon örülök, hogy számos Liszttársaság meghívása után most Bátor Tamás igazgató úr meginvitált erre a tárlatra, amelynek annál inkább nagy örömmel teszek eleget, mert Miskolc számomra egy eddig még ismeretlen város.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában