Helyi közélet

2010.11.03. 13:22

Telt ház az ózdi hajléktalanszállón

<p>Ózd - A hideg éjszakai időjárásnak köszönhetően ismét benépesült a hajléktalanoknak biztos helyet nyújtó József Attila úti épület Ózdon.</p>

A nappali melegedő és az éjjeli menedékhely 100, az átmeneti szállás 98 százalékos kihasználtsággal működik. Az intézmény – saját költségvetéséből – napi egyszeri étkezést tud biztosítani a rászorulóknak.
 
Zsíros kenyeret és meleg teát kapnak a fedél nélkül élő ózdiak. Hétköznaponként reggel 8 órakor több, mint 50 rászoruló áll sorban reggelire várva. Többeknek évek óta ez jelenti a biztos táplálékot. Jene András részlegvezető megjegyezte: az elmúlt hetek újból feltöltötték a rendszert. Az átmeneti szálláson csupán két-három férőhely van, de hamarosan ez is meg fog telni. A nappali melegedő 50, az éjjeli menedékhely 16 főnek tud helyet biztosítani. Az átmeneti szálláson szintén ötvenen férnek el. A zsíros kenyeret és a meleg teát idén először október közepén fogyaszthatták el a rászorulók. Egy pályázati forrásnak köszönhetően decembertől ez délutánonként kiegészül két darab szendviccsel és újabb pohár teával is.
Jene András azt is hozzátette, hogy van egy másik pályázati forrás is, ami azt teszi lehetővé, hogy az utcán, közterületen illetve nem lakás céljára szolgáló helységekben élőket felderítse, segítse, és vissza integrálja őket az intézményi rendszerbe.

Tavaly négyen fagytak meg

Borsodban tavaly télen 15, az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén négy hajléktalan fagyott meg közterületen vagy fűtetlen lakásban. A legfiatalabb áldozat egy 37 éves miskolci férfi volt, a legidősebb egy 86 éves borsodnádasdi asszony. Bár az idei tél még nem kezdődött el, az elmúlt napokban már 3 fagyhalál is történt megyénkben.

ÉM- ME


Újabb kihűléses haláleset Borsodban

eszak | 2010.11.02 17:20
Miskolc - Vasárnap délelőtt a Népkertben találtak rá egy 45 éves férfira, aki a kórházba szállítása után, a szakszerű ellátás ellenére elhunyt.

Kihűléses haláleset Komjátiban

boon | 2010.10.28 11:55
Komjáti - Egy középkorú nő veszítette életét Komjátiban. Az 54 éves nő halálát az elsődleges adatok szerint kihűlés okozta. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez az első ilyen eset az idei őszi-téli időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában