Helyi közélet

2010.11.10. 14:37

Nemesbikki halálos baleset: Előzetesben a gázoló és utasa

<p>Miskolc - Az autó tulajdonosát is őrizetbe vette a rendőrség.</p>

Előzetes letartóztatásba került a három halálos áldozatot követelő hét végi nemesbikki gázolás két résztvevője, harmadik társukat pedig a rendőrség vette őrizetbe. Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, egy Lada egy család három tő tagját gázolta halálra Nemesbikken. A helyszínen egy 23 éves fiatalember azt vallotta, ő vezette a gázoló gépkocsit, és azt is elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt kábító hatású anyagot fogyasztott. A tanúvallomások és az adatgyűjtés során azonban felmerült, hogy talán mégsem ő ülhetett az autó volánjánál a baleset bekövetkeztének pillanatában, hanem egy szintén a kocsiban utazó negyvenegy éves férfi – aki viszont ekkor ittas állapotban volt.

A tényleges gázoló beismerte

A rendőrség a baleset helyszínén őrizetbe vette a gázolást magára vállaló fiatalabb férfit, majd másnap a tényleges gázolót is, aki beismerte: valóban ő oltotta ki a három életet. Mint kiderült, a fiatalabbik férfi csak részben hazudott: ő is vezetett, de Nemesbikk határában átadta a volánt az idősebb férfinak, aki pár száz méteren belül aztán elgázolta a kerekesszékben ülő 13 éves kislány, az őt toló édesanyját, és a nagymamát.

A bíróság szerdán délelőtt döntött a két férfi előzetes letartóztatásba helyezéséről: mivel az érintettek összebeszélésétől, szökésüktől, elrejtőzésüktől és a tanúk befolyásolásától is tartani lehet, mindketten megkapták a harminc napjukat. A bíróság biztonsági őrei fokozottan éberek voltak ezen a napon, mert olyan híreket lehetett hallani, hogy felháborodott nemesbikkiek csoportja készül a bíróságra, ám ez vaklármának bizonyult, semmilyen incidens nem zavarta meg az eljárás.

A tulaj is rács mögött

A gázoló azt vallotta, azért nem tudta elkerülni a balesetet, mert beszorult a kocsi gázpedálja. Akkor mindez csak szerecsenmosdatásnak tűnt, de a sofőr védekezését alátámaszthatja, hogy a rendőrség kedden őrizetbe vette a Lada tiszaújvárosi tulajdonosát is, aki maga tartotta karban járművét. A 32 éves férfit a rendőrség kettőnél több ember halálát okozó, foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítja.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:

Újabb gyanúsítás és őrizetbe vétel a Nemesbikki halálos baleset ügyében

boon | 2010.11.10 14:13
Nemesbikk - Kedden a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a gépjármű tulajdonosát is a vasárnapi három halálos áldozatot követelő Nemesbikki közlekedési baleset ügyében. A bíróság időközben a rendőrség előterjesztése alapján előzetes letartóztatásba helyezte a személyautóval ittasan közlekedő és balesetet okozó járművezetőt és annak utastársát is.

Valójában ki vezette a gázoló autót?

eszak | 2010.11.08 15:30
Nemesbikk - A nagymama, a lánya és az unoka is belehalt a vasárnap délutáni gázolásba.

Meghalt a 13 éves kislány is - háromra emelkededett a nemesbikki gázolás áldozatainak száma

fuggetlen | 2010.11.08 11:35
Nemesbikk, Miskolc - Belehalt sérüléseibe hétfőn az a 13 éves kislány, akit édesanyjával és nagyanyjával együtt vasárnap gázolt el egy - saját bevallása szerint - kábítószert fogyasztó férfi a Borsod megyei Nemesbikken.

Hárman haltak meg a nemesbikki közlekedési balesetben

boon | 2010.11.08 10:53
Nemesbikk, Miskolc - Életét vesztette az a kerekesszékben ülő 13 éves kislány is, akit édesanyjával és nagymamájával együtt ütöttek el Nembesbikk belterületén a hét végén. A rendőrség vizsgálja a tragédia pontos körülményeit.

Kettős halál Nemesbikken

boon | 2010.11.07 18:28
Nemesbikk - Anya és lánya meghalt, az unoka súlyos sérüléseket szenvedett.

Drogozott a Nemesbikken gázoló autós

fuggetlen | 2010.11.07 18:05
Nemesbikk - Kábítószert fogyasztott - ezt vallotta a helyszínen a rendőröknek az az autós, aki vasárnap délután három embert gázolt el a Borsod megyei Nemesbikken. Ketten közülük a helyszínen meghaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában