Helyi közélet

2010.11.13. 17:45

Megrongálódott a hernádszentandrási körtöltés

<p>Hernádszentandrás - Az utóbbi évek árvizei szinte teljes hosszában megrongálták a Borsod megyei Hernádszentandrást védő körtöltést. A gátat a víz alámosta, a töltés több helyen megsüllyedt. Az önkormányzat most pályázna a felújításra, mert úgy vélik: a védmű egy újabb nagy árvizet nem bírna ki és a víz elmosná az egész falut.</p>

A települést körülölelő védmű óvja a Hernád árvizétől a falut. A folyó áradása az elmúlt 20 év alatt legalább 15 alkalommal vette körbe az alig 500 lelkes falut. A helybeliek úgy vélik, hogy egy újabb nagy árvizet nem bírna ki a helyenként megcsúszott, megsüllyedt töltéskorona, akkor pedig a víz eláraszthatja az egész települést.

Üveges Gábor polgármester szerint Hernádszentandrás lakóinak biztonsága érdekében mindenképpen szükség van az 1991-ben épült körgát megerősítésére. Az építmény állapotának pontos felmérésével szakembereket bíztak meg. A felújítás körülbelül 100 millió forintba kerülne, erre az összegre pályázni szeretnének.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában