Helyi közélet

2010.11.16. 08:55

Jótékonysági bál Tiszaújvárosban

<p>Tiszaújváros - Nyolcadik alkalommal rendezték meg Tiszaújvárosban a Napraforgó Alapítvány Jótékonysági bálját, amit – mint minden évben – most is nagy érdeklődés övezett.</p>

Az Éltes Mátyás Általános Iskola sajátos nevelésű diákjai sok munkával és energiával készültek a rendezvényre, amiből a szülők és nevelők is kivették a részüket. Kulcsár Albert az Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója ünnepi beszédében elmondta, hogy ez a jótékonysági est nagyon fontos esemény Tiszaújvárosban. Akik részt vettek a bálon, azok jelenlétükkel azt bizonyítják, hogy támogatják a sajátos nevelésű gyerekeket. Összefogtak a város lakói, intézményei, cégei, vállalkozói, hogy segítsenek és támogassák ezeket, a gyerekeket, hiszen ők is a város lakói. Koscsó Lajos nyugalmazott polgármester is jelenlétével megtisztelte a rendezvényt, aki beszédében elmondta, hogy az anyagi világ az, ami meghatározza az életünket. Ennek az estének ettől sokkal nagyobb a jelentősége. Ilyenkor megnyílik a szívünk. Koscsó Lajos mint minden évben az idén is felajánlotta az alapítványnak egy havi bérének megfelelő összeget. A város vezetése is fontosnak tartja ezt a jótékonysági estet és segítenek, ahol tudnak. Bráz György Tiszaújváros polgármestere, megköszönte a vendégeknek az adományokat és a jelenlétüket.
– Azért vagyunk ma itt, mert úgy gondolom kötelességünk segíteni. Sokan vagyunk, akik belülről érezzük, hogy ezt a segítséget meg kell adnunk a gyerekeknek, és mi ezt mindig is meg  fogjuk adni.

Adomány átadás

Majd sor került az adomány átadására. A Napraforgó Alapítvány 500.000 Ft-ot kapott a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítványtól. Ezen kívül már korábban sok városlakó, vállalkozó  felajánlásokat tett. Kirakodó vásár jellegű vásárlásra is volt lehetőségük a vendégeknek. Minden évben nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. Így volt ez az idén is. Kántor Zsolt a Napraforgó Alapítvány Kuratóriumának az elnöke elérzékenyülve köszönte meg a támogatásokat.
– Az alapítvány éves költségvetésének a gerincét adja ez a rendezvény. Ezen kívül egy élő kapcsolat is a támogatókkal. A kapott támogatásból az Éltes Mátyás Általános Iskola eszközrendszerét fejlesztjük, nyári táborokat finanszírozunk, számítástechnikai eszközöket vásárolunk. Erdei iskolákra, tanulmányi kirándulásokra, sportprogramokra költjük. Szeretnénk megvalósítani a kutyaterápiát. Jelenleg azzal kapcsolatban folynak a tárgyalások, hogy hogyan lehetne ezt össze illeszteni az oktatási rendszerrel  – fejezte be mondanivalóját Kántor Zsolt.
A rendezvényen a gyerekek műsorát elérzékenyülve figyelte a közönség. A fellépők között volt az ország egyetlen kerekesszékes tánccsoportja is. 
- F. BB. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában