Helyi közélet

2010.11.04. 12:02

Jegyzet: Pótlékosztás

<p><em>Az lenne a jó, ha egyáltalán nem kellene azon vitáznia a kormánynak, hogy kinek járjon családi pótlék és kinek ne</em>.&nbsp<strong>Hegyi Erika jegyzete.</strong></p>

Sőt, a legjobb az lenne, ha egyetlen családnak sem lenne szüksége támogatásra, mert minden szülő el tudná tartani a fizetéséből gyermekeit. De hogy ez nem így van, szinte minden évben felvetődik a kérdés, mennyi legyen a pótlék, kinek járjon, kinek ne, és hogy milyen egyéb támogatások ösztönözzék a gyermekvállalást. A mostani kormány családtámogatási céljai egyértelműek: a dolgozó szülők gyermekvállalását segítenék, a nem dolgozókét kevésbé. A családi pótlék mellett ugyanis változtatni kívánnak a gyermekes szülőket illető adókedvezményeken is.

Ez teljesen elfogadható lenne abban az esetben, ha mindenki, aki csak akar, dolgozhatna. Épp ezért nem csoda, ha a készülő tervezetet sokan vitatják, hisz ezzel épp a jobb anyagi körülmények között élők járnak jól, az amúgy is hátrányban lévők pedig rosszabbul. Az 1,3 milliós határt pedig nem nagyon értem. Vajon hány szülőpárt lehet Magyarországon (főleg itt, az északkeleti régióban) akik havi bevétele egymillió forint fölött van? Vagy a fővárosban itt kezdődik a jómód? Olyan ez, mint a mesében: hozunk is egy törvényt, meg nem is.

- Hegyi Erika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában