Helyi közélet

2010.11.04. 07:22

Jegyzet: Nonprofit

<p><em>Azt hiszem a mai helyzetben helyes, ha üdvözlünk minden racionális döntést, ésszerűsítésre irányuló törekvést, ha csökkennek a döntési szintek, egyszerűsödik egy-egy megavállalat szervezeti felépítése</em>.&nbsp<strong>Pap Gyula jegyzete.</strong></p>

Hiszen a párhuzamos működés zavart és lassú feladatmegoldást eredményezhet. Az intézkedések rossz hatásfokúakká, időigényesekké és bonyolultakká válnak. Ha a „merész” döntés megszületett, nem kellene megállni félúton. Elég a nyugdíjrendszer évtizedes kudarcát említeni, a források és a finanszírozás szétválasztásának hibás iskolapéldájaként. Lehet, hogy nem is csak az „utca emberének” naiv felvetése, hogy a hálózat működtetéséből befolyt pénzeket érdemes lenne egy rendkívül rövid, jól nyomon követhető úton oda visszatáplálni, ahol építik, csínosítják az útrendszert, küzdenek a „túlerőben lévő” kátyúk ellen, az időjárás egyre kevésbé kiszámítható fordulataival szemben.

Mert kevés pénzből a legnagyobb szorgalom, szakmai odafigyelés mellett is csak olyan munkát lehet végezni, amelyben végül is tényleg nem sok haszon lesz.

- Pap Gyula -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában