Helyi közélet

2010.11.04. 19:42

Hihetetlen volt, valóság lett

<p>Miskolc - Egy közel 800 ezer forintos, többfunkciós betegőrző monitort adott át csütörtökön a budapesti székhelyű "Együtt az egészségünkért" Alapítvány a Misek Kft. Infektológiai Osztályának.</p>

Dr. Karászi Julianna osztályvezető főorvos elmondta, az első megkereséskor, úgy fél éve, el sem akarta hinni, hogy a fővárosból épp egy miskolci osztály számára akarnak adakozni. Később kiderült, hogy ez az alapítvány korábban más miskolci egészségügyi intézmény számára is szervezett adományozást. Megtudta azt is: egy pesti adományozó, akinek ezen az osztályon már kezelték a családtagját, hívta fel a figyelmet arra: az itteniek megérdemlik a segítséget. Az orvosi berendezést az intenzív ellátásra szoruló fertőző betegek folyamatos monitorizálására használják. A 10 éve működő két, egyágyas intenzív kórteremben kezdettől alkalmaztak hasonló készülékeket, de azok az idők folyamán amortizálódtak.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában