Helyi közélet

2010.11.17. 09:01

Elindult a mezőkövesdi TDM

<p>Mezőkövesd - Megnyerte a turisztikai desztinációs marketing szervezet létrehozására vonatkozó, 2009 nyarán benyújtott pályázatát a Mezőkövesden működő, Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület. A projekt megvalósítását már idén júniusban elkezdték.</p>

A szervezet fő célja, hogy összehangolja a várost népszerűsítő reklámtevékenységeket, és így hatékonyabban csábítsák Mezőkövesdre a turistákat. A pályázat lényege, hogy nem külön-külön jelennek meg a szolgáltatók, a szálláshelyek, az éttermek, a városi programok egy-egy hirdetésben, hanem a marketing szervezet fogja össze a megjelenést, hogy az még koncentráltabb, összehangoltabb lehessen.
Az egyesület 45 millió forintot nyert a pályázat során a megjelenés feltételeit is biztosítani tudják.
„Eddig szerencsére mindent meg tudtunk valósítani, amit terveztünk. Elindult egy  animációs programsorozat a Zsóry területén. Ez arra szolgált, hogy a turistáknak fürdőzésen kívül is biztosítsunk programokat. Ilyenek voltak például a kutyabemutató, az íjászkodás, a kézműves foglalkozások, kerékpározás, túravezetés, amelyeken a vendégek ingyenesen vehettek részt. Ezen programok lebonyolításához alkalmaztunk egy animátort és egy informátort a kinti tourinform irodában, illetve van már egy projekt-asszisztensünk is, aki segít abban, hogy az egész zökkenőmentesen működjön. A napokban érkeztek meg azok a faházak, amelyek otthont adnak majd az animációs programoknak a jövő évben, de a mezőkövesdi lakosok is találkozhatnak ezekkel a városi rendezvényeken. Informatikai eszközök beszerzésére is lehetőségünk volt, illetve a napokban indul el egy internetes kampány, melynek keretén belül nyereményjátékokon vehetnek majd részt az érdeklődők, illetve a programokat és a várost népszerűsítő cikkek jelennek majd meg az internetes felületeken.” –  mondta el Tóthné Márton Gabriella, a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnöke.

2012-ben

A pályázat 2012 júniusában ér majd véget. A projekt hátralevő részében tervezik a háttériroda kialakítását a Városi Galéria épületében, egy vendégelégedettség-felmérést, illetve a pályázat megvalósítása alatt végig működni fog a már említett internetes kampány is.
„A pályázatnak részét képezik a különböző képzések lebonyolításai is. Ügyfélszolgálati képzést fogunk lebonyolítani, elsősorban a szálláshelyek recepciósai számára. Indítunk majd lengyel nyelvi képzés, mert a lengyel turisták akkora arányt képviselnek az idelátogatók között, hogy az ő nyelvükön is értenünk kell. Ezen kívül a TDM szervezet munkatársai részt vehetnek TDM képzésen, mely során marketinggel és pénzügyekkel ismerkedhetünk meg.” – tette hozzá Tóthné Márton Gabriella.
 A Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület rengeteg segítséget kap Mezőkövesd Város Önkormányzatától és az egyesületi tagoktól a kampány sikeressége érdekében.
- P.L. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában