Helyi közélet

2010.11.11. 10:13

Besegítenek a művelődési házak

<p>Kazincbarcika, Sárospatak - Rekult néven a vörösiszap károsultjainak gyűjt adományokat az ország ötven művelődési háza.</p>

Összefogtak az ország művelődési intézményei, hogy segítsenek a vörösiszap károsultjainak.
– Az ötlet a Magyar Népművelők Egyesülete idei vándorgyűlésén vetődött fel Szombathelyen – mondja Sajó Attila, az egyesület elnöke. – A hajdú-bihariak kezdeményezése volt, amelyről úgy döntöttünk, bővítsük országos akcióvá. Így indult útjára a Rekult elnevezésű akció, amelynek az a lényege, hogy november 11. és 14. között az országban összesen ötven művelődési ház szervez olyan programot, amelyen támogatói jeggyel, urnás adományozással vagy a kettő összekombinálásával lehet segíteni a vörösiszap károsultjain. Megyénkből a bodrogkeresztúriak az elsők között csatlakoztak az akcióhoz, hiszen az egyesületünk is segített rajtuk, amikor leégett a településen a faluház. A megyében öt helyszín – Bodrogkeresztúr, Kazincbarcika, Sajókaza, Sárospatak és Tarcal – vesz részt a programban. A bevételeket a Kármentő Alapba fizetjük be. A Nógrád megyei Rétságról jelezték, ők már le is bonyolították a saját rendezvényüket, és az ott összegyűlt 100 ezer forintot át is utalják. Az első tapasztalatok összegzése után úgy döntöttünk, az akciót meghosszabbítjuk december 15-ig, így várjuk a további csatlakozni vágyókat.
-BG-

Programok

November 13., szombat
Kazincbarcika,
Egressy Béni Művelődési Központ, 15.00: Gálaest a vörösiszap katasztrófa károsultjainak a megsegítésére
Tarcal, művelődési ház, 16.00: Bolhapiac, tombola és jótékonysági est
Bodrogkeresztúr, Faluház, 19.00: Jótékonysági bál
November 14., vasárnap
Sajókaza,
művelődési ház, 16.00: Jótékonysági gála a kistérségi amatőr művészeti csoportok fellépésével
Sárospatak, a Művelődés Háza, 18.00: Palika – Gergely Róbert Szécsi Pál emlékműsora. Belépődíj: 1000 forint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában