Helyi közélet

2010.11.10. 20:55

Befürödtek a miskolci drogkufárok

<p>Miskolc - Egy miskolci pár arra gondolt, hogy drogárusításból tartja el magát, a rendőrség pedig arra, hogy elfogja őket, ezzel újabb rést ütve a drogpiacon.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói a napokban Miskolc Avas városrészében ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, és a benne ülő fiatal párt. A rendőrmustra eredményeként egy hátizsákban, az autó utasterében közel 100 gramm marihuánát találtak. Az elfogásukkor a 23 éves fiatalember és a 22 éves lány azt mondta, hogy fürödni voltak, de arra már nem tudtak magyarázatot adni, hogy törülköző helyett miért cannabis volt náluk.

Az akciót követő házkutatások során kábítószert, illetve az annak úgynevezett pakettekbe adagolásához szükséges kellékeket, fóliát, digitális patikamérleget foglalt le a rendőrség. A drog pontos mennyiségét és hatóanyagtartalmát szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

A nyomozás során a kábítószerkufárok hálózatát is feltérképezték a nyomozók, így a 23 éves miskolci fiatalembert és további három díler társát, bűnügyi őrizetbe vette a hatóság, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére. Az eljárás eddigi adatai szerint a dílerek a fővárosban szerezték be a drogot.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az elkövetőkkel szemben, az ügyben további nyomozási cselekmények várhatóak - tájékoztatta a Borsod Online-t Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában