Helyi közélet

2010.10.22. 09:12

Történelem a terepasztalokon Ózdon

<p>Ózd - Terepasztalokon is megelevenedik a magyar történelem egy-egy fontos eseménye az ózdi Bem Úti Általános Iskolában.</p>

Mint azt az intézmény igazgatója Kocska Ágnes elmondta a terepasztalok készítésének ötlete 2000-ben született, a milleneum méltó megünneplésének egyik elemeként. Ebben az évben két makett készült el 120x55 cm-es kivitelben. A fa alapon a talaj homok, a növények, fák, házak természetes alapanyagokból készültek ügyes kézimunkával, nagy fantáziával, ötlettel. Az emberek és az állatok kicsi játékbábuk, de az ügyes mívességgel elkészült ruhák, nyergek, eszközök a pedagógusok és a diákok munkáját dicséri. A továbbiakban folytatódik egy-egy történelmi jelenet elkészítése.
Jelenleg a következő életképeket csodálhatják meg az érdeklődők: Élet az őshazában - Honfoglalás - Államalapítás - Az ország újjáépítése - Mátyás király udvara - A török veszedelem - Rákóczi átadja a zászlót a tarpai jobbágyoknak.
- Kerékgyártó Mihály -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában