Helyi közélet

2010.10.26. 14:25

Összesen 54 évet kaptak a haragosaikra támadó putnokiak

<p>Debrecen - Társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt összesen 54 év fegyház-, illetve börtönbüntetésre ítélte kedden a Debreceni Ítélőtábla azt az öt férfit - négy testvért és a sógorukat -, akik Putnokon még 2007-ben fegyverrel támadtak két haragosukra, akiket életveszélyesen megsebesítettek.</p>

A 26 és 37 év közötti putnoki férfiak kaszával, vasvillával karddal, bozótvágó késsel felfegyverkezve támadtak egyik haragosukra, aki szomszédjuknál volt vendégségben. Egy gazos területre kergették, ahol körbevették, többször megszúrták és rugdosták az egyedül védekező férfit, majd átmentek a szomszédba, ahol ugyancsak szerszámokkal felfegyverkezve másik haragosukra támadtak. Le akarták vágni a fejét. Mindketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

Végül a sértettek időközben karókkal és más eszközökkel felfegyverkezett hozzátartozói és rokonai kergették ki az udvarról a támadókat, akik lakásaikba menekültek. Ekkor már ők kényszerültek védekezésre, mert portájukat a rokonok körülvették. Az időközben a helyszínre vezényelt komoly rendőri erő megjelenése akadályozta meg, hogy a verekedés tragédiába torkolljon.

A Debreceni Ítélőtábla a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét részben megváltoztatta, de érdemi részét helybenhagyta, amikor az I. és II. rendű vádlottat 15-15 év fegyházbüntetésre, a többieket 10, 7 és fél, 6 és fél év fegyház- illetve börtönbüntetésre ítélte - mondta el a Független Hírügynökségnek Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtószóvivője. Az ítélet jogerős.

- Független Hírügynökség -


Lidércek az ítélőtáblán

naplo | 2010.10.26 08:24
Társtettesként elkövetett emberölési kísérlet miatt áll a Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa elé kedden délelőtt öt putnoki férfi, akik 2007-ben kaszákkal, bozótvágókkal, szamurájkarddal rohantak le egy szalonnázó családot a borsodi településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában