Helyi közélet

2010.10.07. 12:27

Értékteremtő vandalizmus Miskolcon?!

<p>Miskolc - Legális graffiti alkotásokkal népszerűsítsék a közösségi közlekedést a borsodi megyeszékehelyen.</p>

A miskolci Mobilitási Hét szervezése közben merült fel az ötlet néhány civil szervezet (Zöld Kapcsolat Egyesület, Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub, Factory Sportaréna), és lelkes önkénteseik között, hogy legális graffiti alkotásokkal népszerűsítsék a közösségi közlekedést. Az ötletet tettek követték, így elindultak az egyeztetések és a bonyolult engedélyezési eljárások. Az MVK Zrt. hozzájárulásával a 2-es villamos vasgyári végállomásának megállójában elkészült „4SI (négyesi) mester” alkotása, ami a Zöld Nyíl programot népszerűsíti.

Három napi éjszakai festés eredményeként elkészült a Tiszai pályaudvar első vágányán 17 betonalj színesre festése, valamint felkerült az akció üzenete a reklámfelületre „Vasúttal színesebb az utazás” .

A kezdeményezéssel a szervezők a közösségi közlekedés népszerűsítésén túl, legális kereteket szeretnének teremteni azon fiatalok számára, akik munkái vitathatatlanul esztétikai és művészeti értéket képviselnek, alkotásaik megtörik az esetenként kietlen, és lerobbant városrész monotóniáját. A civil szektor a vállalati és önkormányzati szektor összefogásával valósult meg az elgondolás. És reméljük lesz még folytatása….

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában