Helyi közélet

2010.10.02. 17:24

Olvasó kérdezte: Miért tilos a balra kanyarodás?

<p>Miskolc - Nem lehet balra kanyarodni, de még módosulhatnak a szabályok.</p>

A Kishunyad utcáról  Diósgyőr irányába miért nem lehet a Dayka Gábor utcai új négysávosra balra kanyarodni? Ugyanez a helyzet a Vologdánál is, ahol szintén nem lehet az északi tehermentesítőre kanyarodni. Miért? – kérdezte olvasónk.

– A Kishunyad utcai csomópont jelenlegi kiépítettségéhez igazodó jelzőlámpás szabályozás nem teszi lehetővé, hogy egy mozgási iránnyal bővüljön a csomópont – fogalmazott Lévai István, a miskolci önkormányzat városüzemeltetési osztályának főtanácsosa. – A balra irány megadása a csomópont kapacitását jelentősen csökkentené. A Dayka Gábor utca a belvárosi körgyűrű részeként az Északi-tehermentesítő (Vologda utca) út irányából megközelíthető.

– Ha figyelembe vesszük a városban folyó építkezések miatti tereléseket, a tervezett úthálózatfejlesztéseket, akkor korántsem elmondható, hogy a Dayka Gábor utca átadását követően a belvároson belüli járműmozgások kialakultnak tekinthetőek. A forgalomszabályozás egyik feladata a változtatások hatásának megfigyelése és – szükség esetén – módosítása. A Vologda utcai kereszteződésben a balra irány kialakításának lehetőségét megvizsgáljuk – válaszolta a kérdésre Lévai István.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában