Helyi közélet

2010.10.11. 13:34

Nézőpont: Sok az egyben

<p><em>Nem irigylendő, aki ennyi baj közepette elkötelezte magát: rendet tesz az egészségügyben</em>. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete.</strong></p>

Bajban a mentés, szólnak a hírek.

A „Hírkereső” egyheti termése szerint ebben nincs egyedül. Bajban vannak a borászok, a forinthitelesek, a bohém Bajor, a hazai tojáságazat, Stohl András (amennyiben kiderül, hogy ő lőtte le a szarvasbikát), de bajban a „bába” (azaz Geréb Ágnes), sőt a Tűzvonalban című filmsorozat is. És akkor csak a hazai bajban levőket említettük, s nem szóltunk a korábban „farkast kiáltottakról” sem, mint a betegszállítók, továbbá a magyarországi kórházak, vagy a kispatikák, sőt az idősotthonok, hogy az önkormányzatokat ki ne hagyjuk a sorból.

Nem irigylendő, aki ennyi baj közepette elkötelezte magát: rendet tesz az egészségügyben. Az is érthető, ha nem kapkodják el a változást, hiszen nem különálló területekről van szó: kórházak és patikák, mentés és betegszállítás, sőt a szociális ellátás nem egymástól független területek. Abban is megegyeznek: bár kétségtelenül helye van az ésszerűsítésnek, a bajok közös gyökere, hogy több forrásra volna szükség. Épp ezért hihetőnek tűnik az a lapinformáció is, hogy bár  „hivatalosan” a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnál marad az egészségügyi ellátórendszer szakmai irányítása, a pénzeszsákon a kormánymegbízott ül majd, és szoros gyeplőn tartja az ágazatot. Orvosolnivaló ugyanis sok van, pénzeszsák azonban csak egy.

- Szalóczi Katalin -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában