Helyi közélet

2010.10.15. 18:27

Katonai megszállás a Capa-kiállításon

<p>Miskolc - A világhírű fotográfus és haditudósító képeit bemutató tárlat november 7-ig látható a Miskolci Galériában. Holnap a kiállításhoz kísérő rendezvényén a Nagy Vörös Egyes hadosztály, és a 101-es légideszant hadosztály ernyőseinek egyenruháit és felszereléseit vehetjük szemügyre.</p>

Október 16-án, szombaton egész napos programsorozat várja az érdeklődőket a Miskolci Galériában. A II. Világháborús Amerikai Katonai Hagyományőrző Egyesület jóvoltából Robert Capa képei kelnek életre a Rákóczi-házban 9 és 17 óra között.

Az egyesület térberendezéssel, korabeli tárgyakat, ruhákat és eszközöket felvonultató kiállítással, valamint bemutatókkal teszi emlékezetessé a világhírű fotográfus munkáiból rendezett tárlatot. A látogatók szemügyre vehetik a normandiai partokat rohamozó Nagy Vörös Egyes hadosztály katonáinak, és a szintén Normandiában harcoló 101-es légideszant hadosztály ernyőseinek egyenruháit és felszereléseit.A nap folyamán két katonai bemutatót tartanak: délelőtt 11 órakor és délután 15 órakor.
A Családi délelőtt Robert Capa fotói között program 10 órakor kezdődik, amely elsősorban a gyerekeket és szüleiket szólítja meg. A résztvevők betekinthetnek a történelemkönyvekből ismerhető események mögé, kalandozhatnak a hihetetlenül gazdag „Capa-világ” rejtelmeiben. A kétórás foglalkozás során rendhagyó tárlatvezetés, játékos, interaktív feladatok szerepelnek. A legjobban teljesítő résztvevők értékes Robert Capa kiadványokat nyerhetnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában