Helyi közélet

2010.10.19. 17:34

Fél év alatt alig történt helyreállítás az árvíz sújtotta Komlóskán

<p>Komlóska - A szennyvíz- és vízvezetékek ma is a levegőben lógnak, csakúgy mint a légkábelek az idén áprilisban árvízkárt szenvedett zempléni településen, Komlóskán. A kiáradt patak a faluba vezető egyetlen utat szintén megrongálta, amely azóta is ugyanabban az állapotban van. Az igényelt vis maior támogatásnak eddig csak a tíz százalékát kapta meg a helyi önkormányzat.</p>

Köteles László polgármester a Független Hírügynökségnek elmondta: a vis maior kárigényük meghaladja a félmilliárd forintot. Ebből eddig 57 millió forintról született döntés. A Ruszin Park esetében pedig az igényelt 10 millió forint helyett 300 ezret kaptak, arra viszont nincs útmutatásuk, hogy a jelentősen csökkentett összeget mire használhatják. Márpedig ez az elszámolásnál fontos lehet. A 13 pályázatból hármat még el sem bíráltak, pedig ezek a jelentősebbek. Ezek közé tartozik például az, hogy a művelődési ház alatt a patak kimosta a talajt. Emiatt támfalat kell építeni, ami jelentősen megdrágítja a helyreállítást.

A közművezetékeket a víz sodrása kimosta a felszínre, a legtöbb most is a levegőben lóg - közölte a polgármester. Mint elmondta, attól tart, hogy a hideg idő beálltával a vízvezeték elfagy és ivóvíz gondok lesznek a faluban. Hozzáette: megérti, hogy mivel az országban az elmúlt hónapokban jelentős katasztrófák történtek, ezért sok a munkájuk a helyreállításban közreműködőknek. Éppen azért azt tartaná kívánatosnak, ha felgyorsítanák a döntési folyamatokat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában