Helyi közélet

2010.10.01. 12:48

Balhés autós üldözés Borsodban

<p>Szerencs - Egy vélt vagy valós sérelem miatt kialakult perpatvarból lett végül bántalmazás, autós üldözés, baseball ütős támadás, ittas vezetés. Gyakorlatilag az összes, az ügyben érintettel szemben indult valamilyen rendőrségi eljárás.</p>

A történet a napokban késő este kezdődött, amikor az egyik újcsanálosi szórakozóhelyen egy fiatal pár férfi tagját szó szerint kiütötték, majd az elkövető haza indult. A sértett ittas barátnője autóba ült, hogy megtorolja a kedvesét ért sérelmeket. A lány kétszer is megpróbálta elütni a támadót, aki kerítésekre ugrált, hogy megmenekülhessen. Az autós üldözést végül és úgymond egy közintézmény kapuja állított meg, mivel a sofőr neki hajtott annak. Ezek után a lány visszament a szórakozóhelyre, míg a menekülő munícióért indult haza.

Az autóval üldözött támadó egy baseball ütővel tért vissza a balhé kiinduló pontjára, ahol a fából készült alkalmatossággal beverte annak a járműnek a szélvédőjét, ami elől korábban menekülnie kellett.

Az időközben megindult rendőrségi eljárások során az intézkedő rendőröknek feltűnt a településen csalinkázó autó, mint kiderült a járművet az a férfi vezette, akit a perpatvar legelején megtámadtak. A férfi ellenőrzése során azonban fény derült arra, hogy ittasan ült a volán mögé, ráadásul eltiltás hatása alatt vezetett, így őt szabálysértési őrizetbe vette a Szerencsi Rendőrkapitányság.

Az ügyben a Szerencsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti és Bűnügyi Osztályai folytatnak az eljárásokat. A támadóval szemben, aki később menekülésre kényszerült két rendbeli garázdaság, az üldöző nővel szemben közúti veszélyeztetés bűntette és ittas vezetés miatt indult eljárás, és harmadsorban a kiütött sértettel szemben pedig szabálysértési eljárás indult.

A Szerencsi Rendőrkapitányság az ügyet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni.

- A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában