Helyi közélet

2010.10.28. 14:16

A játék játék marad...

<p>Miskolc - A káros mértékűvé váló játékszenvedély leküzdése mellett kötelezte el magát a Szerencsejáték Zrt., ezért értékesítőhelyeinken elhelyeztük a „Játsszon mértékkel!" című füzetet, melyben hasznos információkat találhat minden érdeklődő a túlzásba vitt szerencsejátékról–hangzott el a társaság szerdai miskolci sajtótájékoztatóján.</p>

Katona Norbert, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatóságának osztályvezető-helyettese arról is beszélt, hogy a fogadók ennek alapján tesztelhetik magukat, hogy a veszélyeztetett csoportba tartoznak-e. A Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezőként törődik a tevékenysége társadalmi hatásaival és az egyénre gyakorolt hatásaival. Éppen ezért termékei között nincs veszélyesnek minősített játék, vannak viszont információs füzetek.

Az interneten játszók további segítséget is felhasználhatnak. Aki már regisztrált erre a játékmódra (a www.szerencsejatek.hu oldalon az „online fogadás”-ra kattintva,) az figyelmeztető és önkorlátozó funkciókat állíthat be saját magának. Előre meghatározhatja, hogy egy nap mennyit akar költeni és mennyi időt akar itt játékkal tölteni. A játékfüggőség társadalmi és egyéni kockázatairól szólva dr. Demetrovics Zsolt, az ELTE Pedagógiai–Pszichológiai Kar Addiktológiai Tanszékének adjunktusa azt fejtegette, hogy a függő személyiségek az azonnali nyereményt keresik, ez a veszély pedig leginkább a nyerőgépeknél és az online-játékoknál leselkedik rájuk.

BGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában