Helyi közélet

2010.09.24. 07:44

Vadnán is újra kinyit a posta

<p>Vadna - Pénteken újra kinyit a posta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadnán. A vadnai postanyitás a negyedik állomása a 2003-2004-ben bezárt kisposták fokozatos újranyitásának - tájékoztatott a Magyar Posta Zrt. A cég azokon a helyeken tervezi az újranyitásokat, ahol erre a helyi közösség is igényt tart.</p>

Újranyitás azokon a kistelepüléseken várható, ahol 2003-2004-ben a mobilposta program bevezetése miatt zárták be a hivatalokat. Ezek jellemzően a 300-600 fős lakosságszámú települések. Ahol a helyi közösség számára bevált a mobilposta szolgáltatás, ott megmaradhat a jövőben is.

Az első kispostát idén augusztus végén, a Veszprém megyei Küngösdön nyitották meg újra. Ezt követte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Semjénen lévő hivatal, majd Fejér megyében a sárkeszi posta és most pénteken nyílik újra, szintén Borsodban a vadnai postahivatal.

A következő kisposta újranyitás várhatóan szintén a megyében, Tornanádaskán lesz, szeptember 28-án- közölte pénteken a Magyar Posta.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában