Helyi közélet

2010.09.09. 19:46

"Sírtam, féltem, de állt a ház"

<p>Felsőzsolca - Sok félreértést és vitát kavart az elmúlt időszakban - nem csak Felsőzsolcán - a könnyűszerkezetes házak építése, technológiája. Ezúttal nem szakembert, építészt, hanem egy olyan felsőzsolcai lakost kérdeztünk, aki könnyűszerkezetes házban élte meg a júniusi árvizet.</p>

"Hogy miként sikerült rövid időn belül visszaköltöznünk az árvízi pusztítás után a házunkba?" - kérdezett vissza Kossuth utcai házában Seres Füzér Heni. "Hál Istennek vannak olyan kedves ismerőseink, és vállalkozóink, akik azonnal segítettek és három hét alatt minden rendben lett körülöttünk az iszonyatos katasztrófa után.

Előrebocsátom, hogy abszolút nem értek az építéshez, a szakmai részhez. A mi házunk könnyűszerkezetes, de jóformán az utcában ez maradt az egyetlen ház, amelynek semmi baja nem lett. A szigetelést és a festés belülről megcsinálták Malejkó Laciék, kintről pedig amúgy sem látszott semmi."

A kerítés dőlt

"Azt nem tudom, hogy mennyi lesz a ház élettartalma, ám mi nagyon meg vagyunk elégedve vele. Amikor jött az árvíz, azt utcában többen is mondták, hogy a miénk lesz az első, ami majd összedől. Sírtam, féltem, hogy mi lesz, de Malejkó Laciék - akik hét éve építették a házunkat - megnyugtattak. Amikor hazajöttünk és láttunk, hogy csak szerencsére beszivárgott a víz a házba és "csak" a kerítés dőlt, megnyugodtunk, hiszen állt a ház.

Heni elmondta azt is, hogy soha, semmilyen gondjuk nem volt a házzal, sőt! A fütésszámlájuk is nagyon baráti.
"A levegő lehet száraz, de van párásító." - tette hozzá búcsúzóul.
Úgy tudjuk egyébként, hogy a tervek szerint éppen egy könnyűszerkezetes ház lesz az, amelybe az árvíz után olyan család költözik vissza, akiknek júniusban "elvitte" az ár az otthonukat.

(JLI)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában