Helyi közélet

2010.09.22. 14:25

Sajóbábony polgármesterjelöltjei

<p>Sajóbábony - Ács Bertalanné, Hubai Krisztián, Bencs Zoltán, Molnár Norbert, Nagy Imre, Sebők Lajos, Simon Zoltán és dr. Varga Eszter bemutatkozása.</p>

Ács Bertalanné, független
„Pénzügyi és számviteli vonalon dolgoztam 25 évig. Később felsőfokú szociális képesítést szereztem, jelenleg a megyei gyermekvédelmi központ alkalmazásában hivatásos nevelőszülő és tréner vagyok. Sajóbábonyban lakom, itt élnek a gyerekeim is, akik már önálló családdal rendelkeznek. A szüleim is sajóbábonyi lakosok. Ez bizony 4 generáció, ami azt tükrözi, hogy rálátok az egyes korcsoportok problémáira, valamint erőteljesen érintett vagyok abban, hogy városunk minden területen fejlődjön. Polgármesterként közvetlen kapcsolatot szeretnék a lakossággal. Lehetőséget látok arra, hogy az érdeklődők bekapcsolódhassanak a döntések előkészítésébe, állást foglalhassanak a fejlesztésekkel kapcsolatban és véleményezhessék azt.”

Hubai Krisztián, független
„1997-ben végeztem a Baross Gábor Szakközépiskola gépjármű-technikus szakán, később gazdasági informatikus és könyvtárosi képesítéseket szereztem. 2006. áprilisától az ÁMK Sajóbábony Városi Könyvtár könyvtárosaként dolgozom. 2000-től tagja voltam az MSZP helyi szervezetének, a párt ifjúsági szervezetének helyi elnöke, majd megyei alelnöke, helyi pártelnök, később választókörzeti elnök és megyei elnökségi tag. A 2006. őszi önkormányzati választáson képviselői mandátumot szereztem, tavaly decembertől a város alpolgármestere vagyok. Egy döntés következtében töröltek a párt soraiból, az őszi választásokon független jelöltként indulok. Meggyőződésem, hogy változásra van szüksége Sajóbábonynak, új, fiatalos szellemiségben kell a várost tovább irányítani.”

Bencs Zoltán, Jobbik
Sajószentpéteren születtem, 42 éve Sajóbábonyban élek. Csak addig voltam távol, míg a 18 hónapos katonai szolgálatot és a három éves Győri Közlekedési Főiskolát elvégeztem. Házas ember vagyok, két fiam van, akik szintén itt élnek. Az elmúlt 20 év semmi fejlődést nem hozott Sajóbábony életében, a jelenlegi vezetés csak évről évre felélte a több 100 milliós költségvetést. Semmit nem tett a közbiztonság javításáért, hiába van rendőrőrsünk semmi nem változott az előző évekhez képest. Közszolgáltatási díjaink országos szinten a legmagasabbak közé tartoznak, szükség van az önkormányzat, a szociális ellátási rendszer megreformálására. Itt az ideje, hogy Sajóbábony is elinduljon a fejlődés útján, ehhez kérem a tenni akaró lakosok támogató szavazatait.”

Molnár Norbert, független
„Miskolcon születtem. Nős vagyok. A következő szakmákkal rendelkezem: karosszérialakatos, személy és vagyonőr, ácsállványozó, gipszkartonszerelő és nehézgépkezelő szakmákkal. Jelen elhatározásomra azért jutottam mert tarthatatlan és elviselhetetlen mértékeket ölt a közrend és közbiztonság hiánya Sajóbábonyban. A munkanélküliség és az erkölcsi válságról nem is beszélve. Terveim közt szerepel hogy Sajóbábonyban bevezetem az ’’Érpataki modellt”, mellyel egy év alatt rendet teszek a településen. Sajóbábonyból egy önfenntartó, ökoszociális várost szeretnék kialakítani, melyben az emberek és a környezet az első. Ahol az embereknek van biztonságuk, jövőjük, munkahelyük és megbecsülésük és nincsenek kiszolgáltatva a külföldi tőkének.”

Nagy Imre, MSZP
„20 éve vagyok Sajóbábony köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett polgármestere. Városhoz méltó színvonalú infrastruktúrával, intézményrendszerrel és ipari parkkal rendelkezünk. Az önkormányzat hitelt nem vett fel, gazdálkodásunk stabil. 1500 munkahely áll rendelkezésre az itt élő 1100 család részére. Célom: a településen élők és működő civil szervezeteket bevonva a város további fejlesztése, szépítése, a munkahelyteremtés és megtartás mellet, a lakosság biztonsági- és komfortérzetének, közösségi szellemének erősítése.”

Sebők Lajos, független
„Tősgyökeres sajóbábonyi vagyok. Legmagasabb iskolai végzettségem: villamosipari technikum. Sajóbábonyban a lakosság érdekében fejlesztés, beruházás nem történt. Ezért tartom fontosnak a változtatást. Az önkormányzati adó beszedésével problémák vannak. A településen élők érezzék, hogy vezetőik értük, gyermekeik jövőjéért dolgoznak. Ne csak akkor történjen egy-két látványosabb munkavégzés, amikor jön a választás. Én ezt szeretném megváltoztatni. Az önkormányzati választás arról szól, hogy kiben bízzunk, kire bízzuk a pénzünket a mindan�- nyiunk pénzét. Tisztességesen, senki irányában nem elkötelezetten élek és dolgozom.”

Simon Zoltán, független
Sajószentpéteren születtem. 1993-ban nősültem meg. Elhatároztuk, hogy felépítkezünk. Tudtuk, hogy nehéz lesz és sok lesz a bizonytalan, de egy dologban biztosak voltunk, hogy ez a ház csakis Sajóbábonyban épülhet fel, mert ide születtünk és szeretünk itt élni. Tevékenységeimet függetlenként szeretném valóra váltani. Azt szeretném, hogy Sajóbábony ne az ígéretek, hanem a tettek városa legyen. Nem kellenek a nagy szavak Bábony népének, itt bizonyítani kell és megteremteni gyermekeink, városunk nyugalmát. Választás előtt fórumokon – melyeket magam szervezek – fogom ismertetni elképzeléseimet, ötleteimet és várom a hozzám feltett kérdéseket. A választást végig viszem, visszalépést senki javára nem teszek.”

Dr. Varga Eszter, Fidesz-KDNP
„Önkormányzati képviselőként 12 éve részt veszek a város közéletében. Az eddigi városvezetés a stabil gazdálkodást ugyan biztosította, de az igazi problémákra nem kereste és nem találta a megoldást. Célom egy fejlődésorientált, hosszú évekre előre mutató gazdálkodás elindítása, melynek alappillérei: valódi munkahelyek létrehozása (a rendelkezésünkre álló természeti adottságok és az ipari park adta lehetőségek figyelembe vételével), az eddig ki nem használt pályázati lehetőségek megragadása, a cigányság integrálása a munkába, tanulásba. A család, az iskola, az egyház szerepének erősítésével, a meglévő és új civil szervezetek létrehozásával, a törvényes rend mindenki számára kötelező betartatásával összetartó közösséget szeretnék formálni Sajóbábonyból. ”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában