Helyi közélet

2010.09.08. 14:25

Nézőpont: Könnyűnek találtatott a könnyű?

<p><em>Nem tudok igazságot tenni abban a vitában, hogy téglából, vagy könnyűszerkezetes módszerrel épüljenek újjá az árvízben összedőlt felsőzsolcai házak</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete.</strong></p>

A szakmai véleményeket – pró és kontra érveket – olvasva néha oda jutok, hogy nincs más lehetőség, mint egyszerűen feldobni egy pénzt és úgy eldönteni, hogy melyik módszer választódjék ki. Vagy egyszerűen csak szimpátia alapján. Persze azt is tudom, hogy a fedelet a fejük fölül elvesztőknek ez nem ilyen egyszerű és humoros döntés, hiszen arra szeretnének biztosítékot, hogy a tél beállta előtt elkészül a házuk és aztán az egy esetleges későbbi árvizet is kibír. Számukra életbevágó kérdésekről van szó és éppen ezért érzek némi öncélúságot a szakmában, akiknek tagjai valamiféle elvi vitát folytatnak egymással „könnyűszerkezet, vagy tégla” kérdésben. Egynémely megnyilatkozásból az is kitűnik, hogy – persze érthető és magyarázható módon – a gazdasági haszonszerzés is motiválja a felsorakoztatott érveket.

Mindezek fényében – szakmailag hozzá nem értőként, de a felsőzsolcaiak iránt érzett aggódásom által indíttatva – azt remélem, október végére lesz mindenki feje felett fedél, és nem petíciók, demonstrációk, elhamarkodott testületi döntések mentén „épülget” újjá az árvíztől tépázott Felsőzsolca.

- Szaniszló Bálint -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában