Helyi közélet

2010.09.16. 13:59

Nézőpont: Hajléktalaneltüntető

<p><em>Vendég jön ma, kiáltja az anya, ahogy lihegve beront a lakásba. Abban a pillanatban minden családtag munkába kezd, a szekrénybe, az ágy alá hányja-gyömöszöli a ruhákat. Pár perc és olyan a lakás, mintha mindig is rend lett volna, a vendég pedig ne nyitogassa a szekrényt.</em>&#160;<b>Hajdu Mariann jegyzete</b></p>

Valami hasonlót terveznek...

Ciki, hogy a szépen felújított belvárosban sok a hajléktalan? Ki kell őket takarítani onnan, ne rontsák az összképet. Ilyesmit tartalmaznának azok a helyi rendeletek, melyek megalkotására az építési törvény tervezett módosítása adna lehetőséget. Ez ellen tiltakoznak országszerte – van, aki hajléktalaneltüntető törvénynek nevezi. Nyilván sokan nem szeretik, ha hajléktalannal kell osztozni a buszmegálló padján, nem jó együtt utazni velük a buszon, senki nem vágyik rá, hogy az ő lépcsőházában verjen tanyát valamelyikük. De megoldás-e, ha úgy intézzük, hogy úgy tűnjön, nincsenek is?

Nyilván nem (a szekrényajtó bármikor kinyílhat), arról kellene gondolkodni inkább, hogyan lehet segíteni rajtuk.

A választások után, például.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában