Helyi közélet

2010.09.23. 18:04

Önkormányzati választás 2010 | Tetvesedés a miskolci iskolákban?

<p>Miskolc - Az iskolai tetvesedés Miskolcon jelentős mértéket öltött – mondja a SZEME.</p>

A miskolci általános iskolák csaknem 80 százalékában folyamatos tetvesedés tapasztalható – jelentette ki a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület (SZEME) elnöke, Hircsu Ákos csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mindezt olyan információkra alapozva mondta, amelyek a napokban jutottak a civilszervezet birtokába és amelyeket – a SZEME szerint – éveken keresztül szándékosan eltitkoltak a közvélemény előtt. Sajtótájékoztatójukat a Gyermekvédelmi Központ előtt tartották, hiszen itt futnak össze ezek a jelentések is, és az ő feladatuk lenne az intézkedés.

Szemes István, a SZEME képviselőjelöltje arról beszélt, hogy nem lokális problémáról van szó, amely nemcsak a szegény családokra, de az egész társadalomra veszélyt jelent. Elsősorban olyan családok gyermekeinél gyakori a tetvesedés, akik pont a gyermekek után kapott segélyekből élnek, ennek ellenére nem nevelik, nem gondozzák őket megfelelően – mondta.

Szemes István szerint a hatóság nem mer lépni, mert a politika rákényszeríti őket, hogy titkolják el ezeket az adatokat. A jelölt mind a Fideszt, mind a szocialista városvezetést okolja a probléma miatt. Hiszen a Bábonyibércen, ahol ilyen szempontból is kritikus a helyzet, Sebestyén László fideszes önkormányzati képviselő és a vársovezetés sem tartotta fontosnak, hogy megoldást találjanak a problémára – magyarázta. Hozzátette: ha önkormányzati képviselő lesz, két hónap alatt felszámolja ezt a problémát.

Hubay György, az egyesület másik képviselőjelöltje azt mondta, arra kérik a jegyzőt, hogy vizsgálja ki ezt az ügyet, és hozzák nyilvánosságra az eltitkolt adatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában