Helyi közélet

2010.09.22. 13:14

Négylábú bajnokok találkozója

<p>Szirmabesenyő - Az állatvilág sebesség rekorderei, a lovak és agarak találkoznak szeptember 25-én – nem is annyira egymással, hanem a nagyközönséggel.</p>

Új helyszínen, a szirmabesenyői Királyvölgyi Lovasparkban rendezik a hét végén, szombaton a 9 éves múltra visszatekintő miskolci díjugrató lovas versenyt, és az agárszemlét

A Miskolc-Bükkalja Lovaskör a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lovas Szövetséggel és az Észak-magyarországi Lógyógyászati Kft-vel közösen rendezi a megyei és regionális „B” kategóriás díjugrató versenyt a Ló Tréning- és Rehabilitációs Központ területén található Királyvölgyi Lovasparkban. A Lovaspark a Balogh Liget tőszomszédságában található: szabadtéri lovas központként lehetőséget nyújt különböző ló- és lovassportok, valamint szabadidős lovas tevékenységek végzésére. A Parkot üzemeltető Ló Tréning- és Rehabilitációs Központ révén mindez kiegészül a lógyógyászat, a rehabilitáció, a lógyógyászati kutatások által nyújtott speciális lehetőségekkel, így a lovak tudományos igényű sportkipróbálásával is.

9 éves hagyomány, hogy Miskolcon díjugrató versenyt rendezünk. Most néhány lelkes emberrel, egy lelkes településsel, Szirmabesenyővel, új alapokra szeretnénk helyezni ezt a lovasversenyt, hogy méltó helye legyen a megye sportéletében. Célunk a méltatlanul háttérbe szorult lovassport újra megismertetése és a köztudatba való beemelése, a mostani versenyen több mint 100 indulóra számítunk” – mondta Kalmár Zsolt, versenyigazgató.

A verseny és az egész napos program alkalmat kínál a Szirmabesenyőt is magába foglaló mikrotérség eddig rejtőzködő természeti, művészeti és idegenforgalmi értékeinek felfedezésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában