Helyi közélet

2010.09.16. 19:58

MIVÉD: hogy helyben legyen a segítség

<p>Miskolc - Megalakult Miskolcon a MIVÉD, azaz a Miskolci Védegylet: katasztrófahelyzetben ők is bevethetők.</p>

Az egyletet az önkormányzat és a Regionális Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség közösen hozta létre azért, hogy ár- és belvíz és egyéb katasztrófák esetén önkéntesek segítsék a munkát. Miként a tavaszi, kora nyári árvízi védekezési munkáknál is bebizonyosodott, a leghatékonyabban a saját tulajdonukat és anyagi javaikat védő helyben lakó ember tudnak résztvenni a védekezésben – mondta Orosz Lajos alpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Éppen ezért döntött az önkormányzat a védegylet megalakítása mellett. A tagok felkészítését a Regionális Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség vállalta.

A veszélyeztetett területeken kiválasztottak olyanokat, akik már több árvíznél segédkeztek, azaz gyakorlatuk van az ilyenfajta munkában – ezt már Leskó György nyugalmazott alezredes mondta. Az eszközök fejlesztésére Miskolc, Kassa és Ungvár közösen pályázik, ehhez – a legutóbbi közgyűlés döntés értelmében – a város három millió forintot különített el – tudtuk meg.

Bartha György (MSZP) önkormányzati képviselő, a MIVÉD vezetője elmondta: ez a fajta egylet nem újdonság Európában, hiszen Olaszországban és Németországban is működik hasonló. Hangsúlyozta: a MIVÉD tagjainak profi szakemberek mutatják be a védekezés lehetőségeit és gyakorlati fogásait, hogy válsághelyzetben mindenki tudja, hogy mi a feladata, mit, mikor, miért csinál.

A MIVÉD várja az önkéntesek jelentkezését!

Szombat:

Martin-Kertváros, 10-11 óra között a Martin-kertvárosi Egyesület házában a Kisfaludy 39-41. szám alatt.
Hejőcsaba, a meghirdetett Hejőcsabai Napok keretében és helyszínén 11 és 12 óra között.

Vasárnap:

Görömböly, a Görömbölyi Napok keretében és helyszínén 14 és 15 óra között a Közösségi Ház területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában