Helyi közélet

2010.09.07. 11:15

Külföldi autósokat sarcoltak a sátoraljaújhelyi rendőrök

<p>Sátoraljaújhely - Külföldi rendszámú járműveket állítottak meg sátoraljaújhelyi rendőrök, és pénzt kértek azért, hogy a szabálytalanságokat elnézzék. Az ügyészség hét egyenruhást gyanúsít, szolgálati viszonyukat megszüntették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.</p>

Martossy György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője sajtóközleményben tudatta: a Miskolci Nyomozó Ügyészség szeptember 6-án őrizetbe vett hét rendőrt, akik a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon teljesítettek szolgálatot közúti járőri beosztásban. Velük szemben hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A gyanú szerint a hét férfi 2010. május és június hónapban egymással megállapodott, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg és az esetlegesen talált szabály-szegések elnézéséért pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át így csúszópénzt, főleg külföldi teherautók vezetőitől.

A gyanúsítottak pontosan megszervezték tevékenységüket. A szolgálat után az összegyűjtött devizát összegezték és az éppen akkor nem szolgálatban lévő, de a bűnszövetségben részt vevő kollégákkal elosztották.

A Nyomozó Ügyészség valamennyi gyanúsítottnál házkutatást tartott és ruházat átvizsgálás illetve motozás is történt. Ennek során több, az ügyhöz kapcsolódó tárgyi bizonyítási eszközt is lefoglaltak. A gyanúsítottak tagadják a cselekményt vagy nem tettek vallomást. Szolgálati viszonyuk hétfőtől közös megegyezéssel megszűnt.

A Nyomozó Ügyészség kezdeményezi valamennyi gyanúsított előzetes letartóztatását - közölte Martossy György.


Zsebre bírságoltak Sátoraljaújhelyen

eszak | 2010.09.07 11:12
Miskolc, Sátoraljaújhely - Hét rendőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség Sátoraljaújhelyen.

Rendőröket vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen

fuggetlen | 2010.09.07 08:25
Sátoraljaújhely - Rendőröket vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen, hétfőn este - értesült a Független Hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában