Helyi közélet

2010.09.02. 18:38

Kiváló "osztályzat" a Kocsonyafesztiválnak

<p>Miskolc - Kiváló minősítést kapott a Miskolci Kocsonyafesztivál a magyar fesztiválszövetségektől.</p>

"Az eső ellenére is hömpölygő tömeg mindvégig azt bizonyította, hogy őszintén szeretik és magukénak tartják a miskolciak a fesztivált" – ezt írta az egyik minősítő az idei Kocsonyafesztiválról. A hazai fesztiválszövetségek ugyanis 2009. tavaszán vezették be a fesztiválminősítő rendszert. Ennek értelmében regisztrálni lehetett és kérni a programok minősítését. A hazai csaknem 3000 fesztivál közül csak kevesen vállalták ezt a fajta megmérettetést, de a Kocsonyafesztivál igen.

A hat legismertebb

Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája elmondta: három minősítő érkezett a februári rendezvényre, akik öt napig voltak itt. Így a Kocsonyafesztivál elő- és utómunkálatait is megfigyelhették. 21 szempont alapján minősítették a programot, köztük: egyediség, programszerkezet, újítások, szakmai értékek, környező települések bevonása, környezettudatosság, szolgáltatások, színvonal. Rózsa Edit csütörtöki sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy a bírák a fesztivál sikerét elsősorban abban látták, hogy páratlan civil összefogásra épül.

A kiváló minősítés mellett más sikerekkel is büszkélkedhet a Kocsonyafesztivál. A Magyar Turizmus Zrt. nyáron végzett, országos felmérése alapján bekerült a hat legismertebb hazai fesztiválok közé, olyanok mellé, mint a Sziget vagy a kapolcsi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában