Helyi közélet

2010.09.15. 13:40

Herczog László szerint koncepciózus és megalapozatlan Szűcs Erika bírálata

<p>Szakmailag megalapozatlannak és koncepciózusnak nevezte a Szűcs Erika munkáját bíráló jelentést az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottság szerdai ülésén Herczog László korábbi szociális miniszter.</p>

Szűcs Erika 2009 tavaszáig volt szociális miniszter, majd ő felügyelte a tárcánál az "Út a munkához" programot. Herczog László szerint a Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos által korábban bejelentett vizsgálati eredmények egy része nem igaz. A parlamenti albizottság azért rendelt el meghallgatást, hogy az egykori miniszter leköszönése utáni megbízásokat vizsgálja.

A Gyurcsány-kormány egykori szociális minisztere leköszönése után több mint 7 millió forintot kapott a tárcától, hogy miniszteri biztosként monitorozza a sajtóban az "Út a munkához" programot - derül ki az elszámoltatási kormánybiztos korábbi jelentéséből. Herczog László, a Bajnai-kormány egykori szociális és munkaügyi minisztere a szerdai meghallgatáson cáfolta a vizsgálat megállapításait. A volt tárcavezető szerint a sajtóhírekkel ellentétben Szűcs Erika nem volt miniszteri biztos.

A jelentés egy másik megállapítása szerint Szűcs Erika nem végzett érdemi munkát, díjazása pedig nem volt arányban az "Út a munkához" programhoz kapcsolódó tevékenységével. Herczog László tájékoztatása szerint a volt miniszter 2009 szeptemberéig ingyen végezte a programhoz kapcsolódó monitoring feladatokat, és csak ezt követően kapott hivatalos megbízást és díjazást. Herczog László felhívta a figyelmet arra is, hogy a monitoring nem sajtófigyelést jelent, így az pontatlanul szerepel a jelentésben.

A feladathoz kapcsolódó díjazás összege havi 900 ezer forint volt, ám az "Út a munkához" program parlamenti elfogadása után 450 ezer forintra csökkent a honorárium - tájékoztatott Herczog László. Szűcs Erika összesen 148 dokumentumot készített, amelyet a hivatali átvétel-átadás után nem találtak. Herczog László sérelmezte, hogy a tárca korábbi vezetését nem kérdezték a dokumentumok hollététéről, majd tájékoztatta a bizottságot az irományok iktatási számáról.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában