Helyi közélet

2010.09.13. 16:55

Alsózsolca polgármesterjelöltjei

<p>Alsózsolca - Ráki István, Szilágyi László és Zsiros Sándorné bemutatkozása.</p>

Ráki István, független

„A rendkívüli időjárás felhívta a figyelmet sok hiányosság pótlására. Ezen munkálatok felmérése, és elvégzése a legfontosabb feladat, közmunkaprogram keretében. Fontosnak tartom a már elviselhetetlen napi létet veszélyeztető közbiztonsági helyzeten való változtatást. Az oktatás minőségi átszervezését, a tehetséggondozásra helyezve a hangsúlyt. Megtalálni a lehetőséget arra, hogy a gyerekeket ne kelljen óvodáskortól más településre vinni. Fontos a felnőttképzés ösztönzése, vállalkozók, ipari parkok bevonása. Célom: tanulással egybekötött közmunkaprogram létrehozása. Egyházak társadalomban végzett munkájának segítése, bevonása további feladatokba. Fiatalok, középkorúak, idősek támogatása átmeneti nehéz időben. Válságkezelés segítése.”


Szilágyi László, független

Jobbik-os támogatással, függetlenként indulok a választáson. A hivatásos katonai pálya elhagyása óta családunk vállalkozásában tevékenykedem. Nős vagyok, mindkét lányunk felnőtt. Nélkülözhetetlen emberi tulajdonságnak tekintem az öngondoskodást. Úgy gondolom, hogy jövőnk jobbra fordítása érdekében tevékenyen részt kell vállalnunk. Városunk közbiztonsága romokban hever. A rend helyreállítása nélkül településünk nem fejleszthető, a lakók sohasem fogják otthonosan érezni magukat. Képviselőjelölt társaimmal elsődleges feladatnak tekintjük a közbiztonság megteremtését ami a további értékteremtő munkánk alapja. Programunkat minden családhoz eljuttattuk, célunk egy élhető és lüktetően élő kisváros létrehozása.”


Zsiros Sándorné, független

„2001 óta vagyok polgármester. Okleveles rendszerszervező üzemmérnök és mérnök közgazdász végzettségeim mellett közigazgatási szakvizsgával és közbeszerzési referensi képesítéssel is rendelkezem. 2010-ben a budapesti Corvinus Egyetemen okleveles polgármester képesítést kaptam. Számos önkormányzati társulásban és szervezetben tevékenykedem. 2009-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesültem. Büszke vagyok arra, hogy 2007-ben városi rangot kapott településünk. Fontosnak tartom a törvényességet, a választóinkkal való folyamatos kapcsolattartást. A közösség igényét, elvárásait és a település fejlesztését tartom szem előtt, hogy Alsózsolca egy virágzóbb, fejlődő város legyen, ahol jó, ahol érdemes élni."


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában