Helyi közélet

2010.09.24. 13:02

Alkalmi szexet kínált a 16 éves lány Miskolcon - rablás lett belőle

<p>Miskolc, Budapest - A Készenléti Rendőrség járőrei Miskolcon közterületi járőrözésük során figyeltek fel három, egy szemetes konténer mögött megbújó, gyanúsan viselkedő személyre. Kikérdezésük során hamar kiderült, hogy a készenléti rendőrök egy alig néhány perce elkövetett rablás elkövetőit fogták el.</p>

A Készenléti Rendőrség munkatársai 2010. szeptember 22-én a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén láttak el közterületi járőrszolgálatot. Nem sokkal este tíz óra előtt a járőrök három személyre lettek figyelmesek, akik egy ott lévő szemetes konténer mögött kutattak valamiben, majd a rendőrautót meglátva hirtelen abbahagyták azt.

A rendőrök a gyanús viselkedésre tekintettel igazoltatták, majd kikérdezték a három 20 év alatti fiatalt. Elszámoltatásuk során azt állították, hogy csupán a dolgukat szerették volna a konténer mögött elvégezni, ám annak átvizsgálása során a rendőrök egy jó állapotban lévő márkás hátizsákot találtak, melyben félig kipakolva ugyancsak jó állapotú márkás ruhák voltak.

A három személy kérdőre vonásuk során tagadta, hogy bármi köze lenne a táskához, ám ekkor a helyszínre érkezett egy vérző fejű férfi, aki elmondta, hogy nem sokkal ezelőtt az igazoltatott személyek elvették tőle a táskáját és a mobiltelefonját, valamint egyikük meg is verte. A férfi egyértelműen felismerte a 19 éves E. Róbertet, aki elmondása szerint nagy erővel fejbe rúgta őt. A készenléti rendőrök mentőt hívtak a kirabolt férfihoz, akit további kivizsgálás céljából a megyei kórházba szállítottak.

Az igazoltatott fiatalok ekkor már nem tudtak tovább tagadni. E. Róbert beismerte, hogy valóban ő verte meg a sértettet, majd két társával együtt elvették annak táskáját, valamint mobiltelefonját, amit a közelben rejtettek el. A rendőrök kérdésére E. Róbert elmondta, hogy egyik társa, a 16 éves R. Barbara szexuális szolgáltatást kínált fel a gyanútlan férfinak, akit a miskolci Tiszai pályaudvarnál egy félreeső helyre csalt el. Mikor odaértek, már várták őket és a férfit rögtön érte a fejére mért rúgás, melytől azonnal eszméletét vesztette. A földön fekvőnek elvették az értékeit és sietve elhagyták a helyszínt. A szóban forgó szemetes konténer mögött éppen az eltulajdonított táskát vizsgálták át, mikor a készenléti rendőrök felfigyeltek rájuk. Az elkövetőket szándékos bűncselekményelkövetésén való tettenérés okán, sérülés és panaszmentesen további intézkedés céljából átadták a Miskolci Rendőrkapitányság helyszínre érkező munkatársainak. Hála a Készenléti Rendőrség éber és rutinos munkatársainak a sértett a tőle eltulajdonított értékeket hiánytalanul visszakapta.

Az elkövetők ellen a Miskolci Rendőrkapitányságfolytat eljárást csoportosan elkövetett rablás bűncselekménye miatt - tájékoztatta a Borsod Online-t Kovács Bettina, a Készenléti Rendőrség sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában