Helyi közélet

2010.09.01. 11:56

Ajándék iskolatáskák árvízkárosult gyerekeknek Felsőzsolcán

<p>Felsőzsolca - Iskolatáskát kaptak ajándékba az első tanítási napon az alsó tagozatos diákok Felsőzsolcán a Máltai Szeretetszolgálattól. A tanév rendben megkezdődött az árvíz sújtotta városban, az érintett diákokra az iskola kiemelten figyel.</p>

Mind a 219 alsó tagozatos iskolás hátitáskát kapott az árvíz sújtotta Felsőzsolcán a Máltai Szeretetszolgálattól. A gyerekek az első tanítási órán vehették át az adományt.

Az általános iskolában helyezték el a júniusi árvíz idején a város kitelepített lakóit, majd miután a menekültek nagy részét Miskolcra vitték, a katasztrófavédelem központjaként szolgált a védekezési munkák idején. Az iskolában a tanévkezdésre nyoma sincs a nyári katasztrófának, a tanév rendben megkezdődött.

Sok gyereket érintett az árvíz, végül csak 4-5 tanuló hagyta el az iskolát, és költözött családjával Miskolcra, mert helyben nem tudták megoldani a lakhatásukat, mondta el a Független Hírügynökségnek Mallárné Tóth Anikó, a helyi általános iskola igazgatóhelyettese. Az iskola kiemelt figyelmet fordít az árvízkárosult gyerekekre, hogy mihamarabb elfelejtsék az átélt borzalmakat, fogalmazott az igazgatóhelyettes.

Nyáron több mint ötszáz gyereket táboroztatott az iskola különböző felajánlások segítségével az ország több részén. Folyamatosan szerveznek ruhagyűjtést, sokan ingyen tanszereket kapnak. Két tankönyvkiadó felajánlásaként pedig ingyenesen juthatnak tankönyvekhez a legrászorultabb diákok, mondta az igazgatóhelyettes.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában