Helyi közélet

2010.09.08. 15:09

A Barlangfürdő is lehetne hungaricum

<p>Miskolc - A miskolctapolcai Barlangfürdő is bekerülhetne a hungaricumok közé, persze több más hazai turisztikai látványosággal.</p>

Ezt szeretné elérni Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója. Ennek apropóján tartott szerdán sajtótájékoztatót, „Hungarikumok a turizmusban avagy létrejön-e 2010-ben a Turisztikai Hungaricum Klub?” címmel. Mint elmondta: hungaricumnak csupán a termékek számítanak, és ezeknek, 2000 óta létezik klubja. Ide sokan próbálnak bejutni, mert egyfajta védettséggel jár – magyarázta.

Fridély László már 2008-ban kezdeményezte a helyi országgyűlési képviselőknél, hogy ebbe a klubba ne csak a termékek tartozhassanak. Most azonban létrejött egy hungaricum munkacsoport, amely egy novemberi, úgynevezett hungaricum törvényt készít elő – ismertette. Ezért szeretné elérni, hogy ez már a turisztikai attrakciókkal is foglalkozzon – tudtuk meg.

ÉM - SZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában