Helyi közélet

2010.08.10. 08:37

Majláthi gátvágás: Nem rongálás, közveszélyokozás

<p>Miskolc - Közveszélyokozás miatt nyomoz a rendőrség a Csóka-utcai „gátmetsző” ellen.</p>

Májusban még nagy értékű rongálás miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen a megyei rendőr-főkapitányságon, mert valaki átvágta a vasúti töltést Miskolcon a Csóka utcánál, és a víz, ami addig a sínek túloldalán lévő kertes házakat fenyegette, elárasztotta az alsóbb részeken fekvő társasházak parkolóját, pincéit, komoly károkat okozva az itt tárolt holmikban, járművekben.

A napokban elkészült szakértői jelentés értelmében a rendőrség már nem rongálás, hanem közveszélyokozás miatt folytatja az eljárást – egyelőre szintén ismeretlen tettes ellen –, erősítette meg dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. Jogi terminológia szerint: „közveszély abban az esetben következik be, ha személyek és dolgok egyénileg meg nem határozott körének sérelme vagy megsemmisülése valószínűsíthető”. A szakérő megállapítása szerint a töltés átvágásával megvalósult a közveszély. A Büntető Törvénykönyv szerint közveszély okozásáért kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztés szabható ki.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:

Közveszélyokozás Miskolcon

fuggetlen | 2010.08.07 11:11
Miskolc - Közveszélyokozás miatt nyomoz a rendőrség a májusi miskolci esőzésekkel kapcsolatban. Valaki ugyanis átvágta a vasúti töltést Miskolc diósgyőri városrészén. Emiatt óriási mennyiségű víz zúdult a bérházak közé. Garázsokat, pincéket öntött el, lépcsőházakba tört be, kocsikat lepett el.

Töltést bontottak az áradás idején

boon | 2010.05.27 08:44
Miskolc – Ismeretlen tettes ellen folytat eljárást a B.-A.-Z. Megyei RFK., ugyanis május 16-án, az áradás legkritikusabb napján három helyen is átvágták a gátat a Csóka utcánál – tudtuk meg Egyedné Novodonszky Évától, a megyei Rfk. Kommunikációs Irodájának munkatársától.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában