Helyi közélet

2010.08.23. 13:35

Jegyzet: Szezon előtt

<p><em>Nem csupán az iskolakezdésig van hátra szűk másfél hét, a politikusok is kezdik felvenni a szezon eleji tempót</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete</strong>.</p>

Igaz, idén nyárra sem állt le a politikai élet, azaz lényegében elmaradt az uborkaszezon. Ez két dolognak tudható be. Egyrészt a parlament nyári ülésszaka viszonylag hosszú volt, a törvénykezési tempó pedig igencsak élénk, másrészt szinte egész nyáron folyt az előkészület a pártok háza táján is az október első vasárnapján esedékes önkormányzati választásokra.

Nem ülhetett tétlenül egyik – magára valamit is adó párt – jelölőszervezet, illetve önálló jelölt, hiszen mire beköszönt az ősz, rendelkezniük kell a jelöltté váláshoz szükséges elegendő ajánlószelvénnyel. Ahogy lenni szokott – igaz még kánikulai tempóban – megkezdődött a politikai erők egymást szapulása, amely – ha ilyen tempóban fejlődik – nagyon nagy méreteket ölthet mondjuk a kampány fi nisében úgy szeptember utolsó hete tájékán.

Egyszóval itt vagyunk az ősz és a politikai nagyüzem küszöbén és megint megfogalmazhatjuk igényeinket, hogy szeretnénk békésen végigélni a választásig hátra lévő másfél hónapot. De nem tudhatjuk, hogy kutyaugatásunk felhallatszik-e az égig.

- Szaniszló Bálint -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában